Göz doktoru Öner, " Kış aylarında en çok göz enfeksiyonu görülüyor''

Güncelleme Tarihi:

Göz doktoru Öner,  Kış aylarında en çok göz enfeksiyonu görülüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 12:27

Göz doktoru Öner, " Kış aylarında en çok göz enfeksiyonu görülüyor''

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - GÖZ Hastalıkları Uzmanı Profesör Doktor Ayşe Öner, özellikle kış döneminde rastlanan göz hastalıklarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Öner, en yaygın görülen göz hastalığının enfeksiyon olduğunu söyledi.

Kış aylarında göz bölgesinde en sık yaşanan hastalığın Göz enfeksiyonları olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ayşe Öner, “Kış döneminde özellikle bazen göz hastalıklarımız var. Bunların başında göz enfeksiyonları geliyor. Kış aylarında  boğaz, kulak enfeksiyonları gözün etrafındaki dokularda enfeksiyonları artıyor. Özellikle konjonktivite olarak ifade edilen çapaklanmayla giden gözde kızarıklık ve ağrı yapan göz enfeksiyonlarını görebiliyoruz. Bunun dışında adenoviral dediğimiz enfeksiyonlarda artıyor. Çünkü adenovirüsler kış döneminde boğaz ağrısıyla giden hastalık yapar.” dedi.

Göz'de yaşanan  enfeksiyonun sonlandırılması için öncelikle boğaz enfeksiyonun sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr Öner, " Öncelikle tedavinin iyi yapılması gerekiyor onun dışında bulaşıcılığını tamamını önleyebiliriz diğer kişilerleler efekte olan kişinin diğer kişilerle olan temasını önlersek en azından diğer kişilere bulaşılmasını da önleyebiliriz. Temizliğe dikkat etmeliyiz” diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!