Göstermelik hizmet istemiyoruz

İZMİR’in Konak İlçesi’ne bağlı Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Hasan Baykal, belediyelerin son zamanlarda gerçek sorunları çözmek yerine, göstermelik hizmetlerle halka şirin görünmeye çalıştıklarını öne sürdü.

Sorunlara yönelik talep başvurularının hiçbirine yanıt alamadıklarını belirten Baykal, Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde yapılan meydan düzenlemelerinin yolları çok daralttığını, otopark sorunu yaşandığını, yapılan Arnavut kaldırımlarının devamlı kırıldığını ve bir oyun parkını 4 mahallenin kullandığını belirterek, sorunları şöyle özetledi: "Halil Rıfat Paşa Caddesi’nde yapılan meydan düzenlemesinde kaldırımlar çok geniş tutulduğu için otopark alanları daraldı. Bu konuda halktan devamlı aldığımız şikayetler üzerine Fen İşleri Daire Başkanlığı’na dilekçe yazdık. Ancak "Kaldırımların daraltılması imkansızdır" şeklinde yanıt geldi. Yine Büyük Kanal Projesi kapsamında yapılan ızgaraların etrafındaki barikatlar ikinci bir arabanın geçişini imkansız kılıyor."

Kaldırımlar kırılıyor

Halil Rıfat Paşa Caddesi 181 Sokağa yapılan Arnavut kaldırımlarının devamlı kırıldığını ve her sene buranın tekrar tamir edildiğini bildiren Baykal, Mithatpaşa’da bulunan oyun parkının alanının da daraltıldığını sözlerine ekledi. Baykal, "Bu parkı Murat ve Kemal Reis mahallelerinin de aralarında bulunduğu dört mahalle kullanıyor. Parkın büyütülmesini, yeni oyuncaklar getirilmesini ve çocukların parkta zarar görmemesi için ince kum getirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Patlak su boruları onarılmayı bekliyor

KARŞIYAKA Cumhuriyet Mahallesi, 1841/1 ve 6471/8 Sokak sakinleri patlak su boruları için İZSU’ya yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını belirtti. Nilgün Baylas adlı okuyucumuz, "1841/1 Sokak’taki Deniz Apartmanı’nın önünde boru patladı. İki haftayı aşkın bir süredir boşa akıyor. Oysa borunun patladığı hemen ilk gün İZSU’yu aradık. Yetkililer suyu tasarruflu kullanın diye sürekli açıklamalar yapıyor. Aynı duyarlılık ise kaçaklarda ve patlaklarda gösterilmiyor" dedi.

Kötü kokudan uyuyamaz olduk

ŞEMİKLER’de oturan vatandaşlar, gece 12.00’den sonra çevreye yayılan kokudan rahatsız. Meryem Güleç adlı okuyucumuz, "Her gece 12.00-05.00 saatleri arasında kötü bir kokuyla uyanıyoruz. Kimyasal bir tepkime sonucu ortaya çıktığını düşünüyoruz. Herkes rahatsız. Kanserojen etkisi olmasından da endişe ediyoruz. Büyük ihtimalle Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nden ya da Çiğli’deki arıtma tesislerinden yayılıyor. Valiliğe, Büyükşehir ve ilçe belediyelerine sesleniyoruz. Lütfen kaynağı bulunsun ve gerekli işlemler yapılsın" dedi.

Trafik levhası yerlerde

KARŞIYAKA’dan elektronik posta adresimize bir okuyucumuz tarafından gönderilen fotoğrafta trafik levhalarına gösterilen duyarsızlığa dikkat çekiliyor. 1675 ve 1694 Sokak arasındaki ’Sola dönülmez’ levhasının aylardır yerlerde süründüğü belirtilerek, "Araçlar bu levhayı görmediği için trafik karışıyor, kazalara yol açıyor. Üstelik sözkonusu bölgede iki tane ilköğretim okulu var. Allah rızası için bir yetkili konuya el atsın" deniliyor.
Yazarın Tüm Yazıları