Gösteri maçı

Güncelleme Tarihi:

Gösteri maçı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Fenerbahçe, dün gece sanki Harlem basketbol takımıydı. Bir lig devresinin açılış maçı değil, adeta gösteri maçı oynadı. Bu çok doyurucu skorun yanı sıra, muhteşem oyununun seyircileri sadece yağışlı, soğuk havada tribünleri dolduran taraftarlar değil, rakip Çanakkale'nin oyuncuları ve arkadaşlarını tribünden alkışlayan yeni transfer Sergen'di.

Fenerbahçe'nin kollektif futbol oyununa ders diye gösterilecek dün geceki oyununda perde 5. dakikada Moldovan'ın kafasıyla açıldı. Aslında golün kokusu ilk saniyeden itibaren gelmeye başlamıştı. Geride Högh bir orkestra şefi gibi idare ediyor, ileri doğru oynuyor, gol yolları açıyordu. Ve kaptan Rüştü, 11. dakikada kalesinin kapalı olduğunu ilan etti.

Fenerbahçe'nin ikinci golü yapılışı bakımından muhteşemdi. Moshoeu-Moldovan-Baliç ve Dimas'ın sürekli verkaçı kale önüne gelişinde Engin'in Dimas'ı düşürüşü penaltıydı. Ve Baliç gole çevirdi ama hakem İlhami Kaplan daha önce itirazdan sarı kart gösterdiği Engin'e ikincisini çıkartma yüreğini bulamadı.

YA KAÇAN GOLLER?

Bu maçta görüldü ki, Fenerbahçe rakiplerini presle boğup, gollerini sıralayacak. 25. dakika dolmadan Fenerbahçe rakibini sürklase etmiş, Dardanel'i kendi alanına hapsetmişti. Çanakkaleli oyunculara Fenerbahçeli futboluları seyretmek kalmıştı.

Bu maçın parlayan isimlerinden biri geçen maç hakkında tereddüt edilen Dimas'tı. Soğukkanlı oynuyor, ölçülü paslar veriyor, verkaçlarla alkış üstüne alkış topluyordu. Ve de atom karınca gibi çalışkan Metin Diyadin ayrıca akıllı futboluyla dikkati çekti. İlk devrenin sonunda Murat'ın attığı üçüncü gol öncesi Baliç'le konuşarak atılan kornerden gol oluşu çok ilginçti.

Sonuç şu ki; bu maçta atılan gollerin yanı sıra kaçan öylesine goller vardı ki, pozisyonların hazırlanışı adeta gollerden de güzeldi. Ancak tüm bu saydıklarımız ilk yarıdaki Fener için geçerli. İkinci yarıda ne yazık ki sarı lacivertliler uyumayı tercih ettiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!