Görüşmenin gündeminde bu konu vardı

Güncelleme Tarihi:

Görüşmenin gündeminde bu konu vardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 21:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya başbakanı Merkel arasındaki zirve bugün NATO zirvesinin yapıldığı Brüksel'de gerçekleştirildi. Yaklaşık yarım saat süren zirve sonunda bir açıklama yapılmadı. Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Alman Haber Ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, görüşmede İncirlik meselesinin ele alındığını söyledi.

Haberin Devamı

NATO zirvesinin gerçekleştiği Brüksel'de bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında yaklaşık yarım saat süren bir görüşme gerçekleştirildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında bir açıklama da yapılmadı.

Deutsche Welle'nin haberine göre Almanya Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman Haber Ajansı dpa'ya görüşme sonrası yaptığı açıklamada, iki liderin İncirlik meselesini ele aldığını doğruladı. Türkiye'nin Alman vekillere İncirlik üssünde görev yapan Alman askerlerini ziyaret izni vermemesi iki ülke arasında gerilim yaratmıştı.

Sputnik'in haberine göre ise görüşme sonrası Alman Başbakanlık Ofisi'nden yayımlanan açıklamada, Merkel'in görüşmede tutuklu Deniz Yücel'in durumunu da gündeme getirdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşmenin öncesinde ise Türkiye'nin Alman vekillere İncirlik ziyaretine izin vermemesi durumunda Alman ordusunun İncirlik'i terk edeceğini söylemişti.

BAKMADAN GEÇME!