Görür görmez baba dedim

Güncelleme Tarihi:

Görür görmez baba dedim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beşiktaş maçından sonra RTL televizyonunda canlı yayına çıkan yıldız futbolcu, ‘‘Ergin bey benim babamdır. Onunla ilişkimiz sürecek. Sürekli telefonlaşıp, görüşeceğiz’’ derken, ‘‘İstanbul'da yaşayabilirim’’ ifadesini kullandı.

Alman basınında Hürriyet fırtınası esti. Bayern Münihli Mehmet Scholl'ü, öz babası Ergin Yüksel ile buluşturan Hürriyet'in haberi Almanya'da günün konusu. Beşiktaş-B.Münih maçını naklen veren RTL Televizyonu Hürriyet'i gösterdi. Programın ünlü sunucusu Günter Jauch, ‘‘İlk kez bir Türk gazetesi okuyorum’’ diyerek Hürriyet'te çıkan buluşma haberiyle resimleri gösterdi.

Maç sonrası canlı yayına alınan Mehmet Scholl, Franz Beckenbauer'in de yanında yaptığı açıklamalarda, ‘‘Ergin bey benim babamdır. Kendisi 19 yıl sonra buluştum, kucaklaştım. Öz babamı bulmak tabii ki beni sevindirdi. Ancak, hayatım tamamen değişmeyecek. Babamla ilişkimiz sürecek. Sürekli telefonlaşıp görüşeceğiz. Küçük oğlu Metehan'la beni ziyaret etmelerine çok sevindim’’ diye konuştu.

Almanya'nın 5 milyon tirajlı Bild Gazetesi, Hürriyet'in haberini sürmanşetten verdi. ‘‘Futbol yıldızı Mehmet Scholl. Babası 19 yıl sonra ortaya çıktı’’ başlıklı haberde, Hürriyet'in gayreti ile baba oğulun karşı karşıya geldiği belirtildi. Scholl'ün, ‘‘İlk andan itibaren ona baba dedim’’ sözleri başlıkta verildi.

Scholl, babası ile irtibatını sürdüreceğini, aynı baba, başka anneden olma kardeşi Metehan'ın kulakları ile ilgili tüm ameliyat masraflarını üstleneceğini bildirdi. Mehmet Scholl, İstanbul'u çok sevdiğini belirterek, sık sık İstanbul'a geleceğini kaydederek, ‘‘İstanbul'da rahatlıkla yaşayabilirim’’ diye konuştu.

Ülkenin diğer büyük gazetelerinden Frankfurter Rundschau, ‘‘Hürriyet gerçekleştirdi’’ başlığı ile verdiği haberde, Mehmet Scholl'ün babasını bulmaktan memnun olduğunu, artık daha sık Türkiye'ye gidip geleceğini belirttiğini yazdı. Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Kölner Express, AZ, TZ München, Die Welt gibi gazeteler de habere geniş yer verdiler, Hürriyet'in fotoğraflarını kullandılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!