GÖRÜNTÜ PARLAK DEĞİL…

Adanaspor'un 7 maç karnesi hiç de iyi değil, görüntü parlak değil

Haberin Devamı

Geçen sezon mütevazi kadrosuyla şampiyon olup Süper Lig’e çıkan Adanaspor, şimdiye kadar oynadığı 7 maçta bekleneni veremeyen ve ‘Ne olacak bu takımın hali’ dedirten bir oyun içerisinde. Son oynadığı Kardemir Karabük maçında da sahadan boynu bükük ayrılan Turuncu Beyazlılarda “Görüntü hiç de parlak değil”. Çünkü 7 maçta alınan 4 mağlubiyet, iki beraberlik ve sadece bir galibiyet var… Bu sonuç görüşümüzü perçinler durumda..

İKİ FARKLI TAKIM

Kardemir Karabük karşısına müthiş taraftar desteğiyle çıkmasına rağmen özellikle ilk yarıda ne yaptığını bilmeyen, rakibe oyunama imkanı veren, sürekli baskı yiyen, çıkmakta zorlanan bir Adanaspor vardı süper yeşil zemin üzerinde.. İki farklı görüntü verdi Turuncu Beyazlılar. İlk yarıda çok top kaybı yapıp eksik yakalanınca basit goller yedi. Rakip rahat oynadı, çok da pozisyon buldu. İkinci yarıda biraz denge kurulur gibi olduysa da yetmedi, yenilgi de kaçınılmaz oldu. Yenilgiden ders çıkarılmalı, gereken önlem alınmalı…

8 YABANCI

Haberin Devamı

Kalede Hayrullah iki gol yemesine rağmen sayısız da kurtarış yaptı. Bu neden oluyor defansın dağıklığından, beceriksizliğinden, yardımlaşma anlayışının olmamasından. Didi çok sinirli, Ramos fizikli ancak teknik zayıf, Diniz çok ağır saman alevi gibi, Emre geçen yılki performansından çok uzak, orta yapmayı dahi unutmuş görüntüde. Orta saha oyuncuları Tevfik bir var bir yok, Renan sakatlıktan henüz kurtulamamış hazır değil. Gördüğü kırmızı kart pozisyon icabıydı, Koman çalışıyor gibi görünüyor ama etkili değil, Roni sağdan zaman zaman sarkmasına rağmen yeterli değil, Edgar sakatlanırım korkusunda toplara girmeye çekiniyor, Magaye ise attığı penaltı golünden başka sahada gezinip durdu. Sonradan oyuna giren Samican ‘o eski halinden eser yok şimdi’ dedirtiyor, Ahmet Dereli ise bir iki dripling ve kayıp..

İşte böyle 8’i yabancı bir oyuncu topluluğu ile ligde maç kazanmaya çalışan adeta forvetsiz bir Adanaspor. Ne takım ruhu, ne şehrin ruhunu yansıtamıyor. Böyle giderse işimiz bir hayli zorlaşır. Korkulu rüya görmemek için ilk yarı bitene kadar ne kadar puan toplanırsa toplansın ancak ikinci yarıya özellikle hücum hattına mutlaka birkaç takviye şart. Adana’nın desteği her zamankinden daha fazla ihtiyaç..

Yazarın Tüm Yazıları