Görün artık!

Bu fotoğraflar... Çayyolu Metrosunu’nun Koru istasyonu çıkışından.

Haberin Devamı

Görün artık

Fotoğrafları çeken okurumuz Mehmet Gürer, “Her gün aynı manzara. Duygu sömürüsü yapıyorlar” diyor ve yetkilileri şöyle sesleniyor:

DUYGU SÖMÜRÜSÜ VE SUÇ

“Ey Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ey Ankara Valiliği, ey Ankara Emniyeti, ey Büyükşehir Belediyesi Zabıtası... Bu yapılan duygu sömürüsüdür ve suçtur. Bu suçları önlemek için vergi veriyoruz. Görün artık!”

Görün artık

Okur Mehmet Gürer, Ankara’nın dondurucu soğuğuna rağmen yalın ayak dilenen gence (fotoğrafta) çorap verdiğini ancak ertesi gün yine çıplak ayakla aynı yerde gördüğünü söylüyor.

Haberin Devamı

BAĞLICA’NIN 4 SORUNU

Bağlıca’dan okurumuz Aydın Haskebabçı’nın 4 şikâyeti var.
Okurumuzun tespitleriyle, Bağlıca Çambayırı Caddesi’nin çözüm bekleyen sorunları şöyle:
1) YOL VE ALTYAPI
* Cadde tümüyle çukurlarla dolu ve çamur içinde.
2) KALDIRIM
* Cadde boyunca kaldırım yok.
3) AYDINLATMA
* Sokak aydınlatması yok.
4) ÇEVRE DÜZENLEMESİ
* Büyükşehir ve Etimesgut belediyelerimizin Çambayırı Parkı ve çevre düzenlemelerine en kısa sürede el atmalarını bekliyoruz.
OKURDAN NOT: Bağlıca Bulvarı’nın, Ankara Çevre Yolu bağlantıları da ivedi planlanmalı.

1356’YI KAZAN KAÇIYOR

Bağlıca’dan bir başka şikâyet de, E.S. adlı okurumuzdan.
Bölgenin en yoğun güzergâhlarından biri olan 1356. Sokak için, “En önemli özelliği, bitmek bilmeyen asfalt çukurları” diyen okurumuzun iletisi şöyle:
* Sokağa ilk asfalt, geçtiğimiz yıl atıldı. Ancak çalışmadan bir gün sonra Park Ladin Sitesi’nin duvar dibi kazıldı. Ne zakı kapatıldı, ne de yama yapıldı.
* 6-7 ay önce Mavi Şehir Sitesi’nin arka kısmında kalan yolun yarısı kazıldı. Sonrasında sadece mıcır döküp gittiler.
* Yine yaklaşık 3 ay önce Ladin Parkı’nın inşasını gerçekleştiren Etimesgut Belediyesi ekipleri, yolu boydan boya kazdı. Havalar soğuduktan sonra bir daha uğrayan olmadı.
OKURDAN NOT: Sokak sakinleri olarak, yol üzerindeki üç ayrı çukurun içine sık sık toprak doldurarak başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Etimesgut Belediyesi’nden, şikâyetlerimize konu olan sorunları çözmesini istiyoruz.

Haberin Devamı

PARKIN NEFESİ KESİLİYOR

Görün artık

Beşevler’deki(Bahçelievler ve Emek mahalleleri yol ayrımı) Çankaya Belediyesi’nin Bahriye Üçok Parkı, betonla kuşatıldı.
Zaten küçük bir yeşil alana -yaklaşık 500 m2- sahip parka bu kez de Çankaya Belediyesi büfe kondurdu.
NEFES ALAMIYORUZ!
Yahya AKGÖR

KALDIRIMLAR İŞGAL ALTINDA

Görün artık

İsminin gizli tutulmasını isteyen bir okurumuz, Tandoğan Dögol Caddesi’ndeki kaldırım işgalini fotoğraflayarak, şöyle demiş:
“Yaya kaldırımının yarısı, araçların işgali altında. Bir de motosikletli kuryeler, kaldırımın kalan diğer yarsını yol gibi kullanınca yayaya yürüyecek yer kalmıyor.”

*
Mebusevleri Mahallesi Önder Caddesi’nin girişindeki kaldırımın da taksi durağı işgali altında olduğunu aktaran okur, soruyor:
“Anıttepe Ortaokulu öğrencileri, her okul çıkışında hayatlarını tehlikeye atıyor. Burada meydana gelecek kazada, can kaybından kim sorumlu olacak?”

Haberin Devamı

SORUM VAR

KİM/NASIL İZİN VERDİ?

Okurumuz Adnan Yarbaşı, Çukurambar’a bağlı Öğretmenler Caddesi ile Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin kesişimindeki yeşil alanın yanı başına kondurulan büfe tipi köfteci dükkânına dikkat çekerek, yetkililere şöyle demiş:
“Gecekondu mantığı ile kondurulan ve sadece akşamları açık olan bu gayriciddi yapıya kim/nasıl izin verdi?”
OKURDAN NOT: Akşamleyin bu dükkan; düzensiz park oluşumu ile trafiği aksatmakta, çevre kirliliğine neden olmakta ve yoğun is, koku ve dumana neden olmaktadır.

KISA... KISA...

* Etimesgut İstasyon Caddesi, tren yolu yapımında çalışan hafriyat kamyonları nedeniyle toz-toprak altında. Yağmur ve kar yağdığında ise her yer çamur oluyor. İstasyon Caddesi ile Türk Kızılay Cadde’sinde sürekli olarak temizlik araçların çalışmasını istiyoruz.
Ferhat KAYA

Haberin Devamı

* Polatlı Çarşı Camii’nin çevresi belediye tarafından restore edildi. Ancak, engelliler üst katta bulunan camiye çıkamıyor. Alt kattaki iş yerlerine zarar vermeyecek şekilde bir yürüyen merdiven konularak engelli ve yaşlılara büyük kolaylık sağlanmış olur.
Mahir YAVAŞ

Yazarın Tüm Yazıları