Görülmeyen kazalara önlem

Güncelleme Tarihi:

Görülmeyen kazalara önlem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Mothercare çocuk ve anne mağazası, bebeklerin daha güvenli bir ortamda yaşamaları için kapı korkuluklarından, priz kapaklarına, banyo lastiklerine kadar görülmeyen kazalara önlem olabilecek ürünleri de satışa sunuyor.

Mothercare yetkilileri güvenlik ürünlerine yoğun ilginin olduğunu belirtiyorlar. Bu ürünlerin ortaya çıkış sebeplerini ise şöyle açıklıyorlar: ‘‘Gazetelerimize baktığımızda sıkça çocuk kazaları görüyoruz. Çocuklar pencereden, balkondan düşüyor. Kırılan herhangi bir cam parçası çocuklara zarar veriyor ya da hiç görülmemiş kazalar hepimizi şaşırtıyor. Avrupa ülkelerinde böyle kazalara rastlamak mümkün değil. Bu onların çocuklarına daha iyi baktıkları anlamına gelmiyor. Sadece güvenlikleri biraz daha fazla. Hatta bebek hazırlıklarına güvenlikle başladıklarını söylemek abartılı olmayacaktır. Mothercare'ın her mağazasında bulunan bebek güvenlik ürünleri Türkiye satış payı yıllık binde iki gibi bir rakkam. Yani Türkiye'de çocuklar nazar boncuğu ve tanrıya emanet ediliyor. Halbuki bu güvenlik ürünleri oldukça ucuz. Bunları kullandıkları taktirde kazaların gerçekten azalacağına eminim. Çocukların kaliteli giysiler ve oyuncakların yanı sıra bu ürünlerede ihtiyacı var.’’

Önlem paketinde neler var?

Kapı korkuluğu: Kapı girişlerinde ve merdivenlerde kullanılmaya uygun olan bir güvenlik ürünü. Kolayca açılıp kapanan, üzerinde kilitleme mandalı bulunan ahşap ve metal olarak üretilen bir ürün.

Çekmece kilidi: Çekmecenin çekilerek açılmasını engelleyen, takılıp çıkaralbilen, iki işlemde çekmecenin açılmasını sağlayan bir ürün.

Pencere kilidi: Pencerelerin yanlışlıkla açılmasını engelliyor, ayrıca havalandırma amacıyla pencere önceden ayarlanan mesafede açılıp kilitlenebiliyor.

Priz kapakları: Çocuğun prizlere dokunmasını engelleyen iki ve üç delikli prizler için hazırlanmış kapaklar.

Banyo lastiği: Banyo sırasında sağladığı kaygan olmayan zeminle çocuğun kaymasını ve düşmesini engelliyor.

Buzdolabı klidi: Buzdolabı ve derin dondurucuların iki işlemde açılan mandalı sayesinde açılmasını engelliyor.

Camlar için güvenlik filmi: Kazayla kırılan camların dağılmamasını sağlayan saydam film, sehpa ve pencere camlarının estetik görüntüsünü bozmuyor.

Güvenlik kemeri: Bebek arabası, bebek sepeti ve yüksek mama sandalyesinde güvenlik kemeri ile bağlanan bebeklerin düşme tehlikesini ortadan kaldırıyor.

Tüm bu ürünler özel tasarımları sayesinde yetişkinlerin kullanımını kısıtlamıyormuş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!