Görmez'den Şanlıurfa'daki çadır kente ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Görmezden Şanlıurfadaki çadır kente ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:22

- Diyanet İşleri Başkanı Görmez:- "Aslında bütün insanlık Suriye denilen coğrafyada bir imtihana tabi tutuldu ama maalesef insanlık Suriye imtihanında kaybetti. Hamdolsun bizim milletimiz çok büyük bir kadir şinaslık göstererek insanlığın vicdan yükünü omzuna aldı"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, insanlığın Suriye'de tabi tutulduğu sınavı kaybettiğini ama Türkiye'nin çok büyük bir kadir şinaslık göstererek insanlığın vicdan yükünü omzuna aldığını belirtti.

Görmez, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Akçakale ilçesinde yaklaşık 30 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'ni ziyaret etti.

Toplantı çadırında sığınmacılarla bir araya gelen Görmez, Suriyeliler ile Arapça konuşup sorunlarını dinledi. Görmez, öğlen namazını sığınmacılarla kıldıktan sonra, kız çocuklarından oluşan koronun seslendirdiği Arapça ve Türkçe ilahiler dinledi.

Görmez'e çeşitli hediyeler verdiği çocuklar da Kur'an-ı Kerim armağan etti.

Suriyelilere Arapça "Bizlere de dua edin, mazlumun duası kabul olur" diyen Görmez, sığınmacılarla yakından ilgilendi.

Haberin Devamı

- "İnsanlık Suriye imtihanını kaybetti"

Sığınmacıları kaldıkları çadırlarında da ziyaret eden Görmez, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de uzun süredir bir dram yaşandığını anımsattı.

Türkiye'nin bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

"Az önce ilim adamlarıyla yaptığım toplantıda da ifade ettim, aslında bütün insanlık Suriye denilen coğrafyada bir imtihana tabi tutuldu ama maalesef insanlık Suriye imtihanında kaybetti. İnsanlık değerleri Suriye'de sınıfta kaldı. Hamdolsun bizim milletimiz çok büyük bir kadir şinaslık göstererek insanlığın vicdan yükünü omzuna aldı. Ben bu vesileyle hakikaten bütün bu çadır kentlerde kardeşlerimize hizmet eden idarecilere ve milletimizin her ferdine en kalbi teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum."

Görmez, bir gazetecinin, "İzmir'de bir seyyar satıcının Suriyeli çocuğu darp etmesi" ile ilgili değerlendirmesini sorması üzerine yaşanan durumun üzüntü verici olduğunu söyledi.

Olaya herkesin tepki gösterdiğini ve asıl buna dikkat edilmesi gerektiğini belirten Görmez, "Ben bilakis bu kötü muameleyi reva gören insana, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla tepki gösterenleri gördüm. Onun için eminim bireysel bir şeydir. Ben o insanın da bir anlık öfkesine mağlup olup o kötülükten çok pişman olduğunu düşünüyorum. O çocuktan gidip özür dileyeceğini tahmin ediyorum ama siz onu değil ona gösterilen tepkiyi eğer görürseniz aslında bizim insanlığın vicdanını omuzlayan, milletimizin asıl düşüncesini, iradesini, gönül dünyasını temsil eden o sokakta bulunan bütün insanların bu muameleye gösterdikleri tepkiyi görmemiz lazım diye düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çadır kent ziyaretinde Görmez'e eşi Hatice Kübra Görmez, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve diğer yetkililer eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!