Görme engelliler resim sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliler resim sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 16:58

Görme engelliler resim sergisi açıldı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA'da, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı görme engelli Lokman Ayva, merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte, görme engelli kursiyerlerin yaptığı resimlerin yer aldığı sergi açtı.
Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Engelliler Koordinasyon Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana'da ilk 'Engelliler Koordinasyon Merkezi'ni kendilerinin açtığını söyledi. Çelikcan, "Özel tasarlanmış 2 aracımızla engelli vatandaşlarımız evlerinden alınarak bu merkezimize getiriyoruz. Burada çeşitli etkinliklere katılan vatandaşlarımız tekrar evlerine bırakılıyor. Burada görüldüğü üzere resim sanatına yeteneği olan vatandaşlarımız resim yapıyorlar. Burada en önemlisi ise görme engelli vatandaşlarımız resim yapıyor. Yaptıkları her şey ortada. Fırsat verildiği zaman neleri başarabildiklerini hep beraber görüyoruz" dedi.
Açılışa katılan Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva ise serginin yapıldığı merkezi çok beğendiğini söyledi. Ayva, "Bir insana eğitim imkanı vermezseniz sokağa çıkmasına yardımcı olamazsanız, ister engelli olsun, ister engelsiz olsun kendini kötü hisseder. 2005 yılından önce evde bakım hizmetleri parası alamıyorlardı. Cumhurbaşkanımızın hükümetleri döneminde bunların hepsine bu haklar verildi. Eskiden 5 bin engelli memura istihdam sağlanırken bu sayı bizim hükümetimiz döneminde 60  bin oldu. Burada yapılan uygulamayı ve ortaya çıkan eserleri çok beğendim. Bu yönüyle Yüreğir Belediye Başkanını kutluyorum, tebrik ediyorum. Buraya gelen engelli vatandaşlarımıza çok güzel bir ortam oluşturulmuş. Beyinlerdeki engelleri kaldırırsak bir çok engeli de ortadan kaldırmış oluruz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından görme engelli  kursiyerler, Lokman Ayva'ya özel teknikle yapılan portre resmini hediye etti. Protokol üyeleri daha sonra sergiyi gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!