Görme engelliler için kitap seslendirme projesi

Güncelleme Tarihi:

Görme engelliler için kitap seslendirme projesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 15:45

Görme engelliler için kitap seslendirme projesi

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR(Ankara), (DHA)- ŞEREFLİKOÇHİSAR Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi tarafından, 'sen de seslendir' sloganıyla görme engelliler için kitap seslendirme projesi hazırlandı.
Yunus Emre Halk kütüphanes'ine görme engellilerin faydalanabileceği sesli kitap bölümü açılmasını sağlamak amacıyla hazırlanan proje, okulun Felsefe grubu öğretmeni Koray Kaytancı tarafından seslendirilecek kitaplar kapsamında belirlediği kitap listesinden 11-A ve 11-B sınıflarında bulunan toplam 61 öğrencinin her bir kitap seçmesiyle başladı. Seslendirilen kitaplar, kişisel gelişim, felsefe, psikoloji, edebiyat ve tarih alanlarından seçildiği, YGS, LYS, yaprak testlerde seslendirilerek sınavlara hazırlanan görme engelli öğrenciler de düşünüldüğü ifade edildi. Her öğrencinin, koşulları dahilinde kendi evinde ya da okul yurdunda kitap başına farklı aralıklarla oturarak cep telefonuyla seslendirme işlemini tamamladıktan sonra CD'ye kaydedildi.
Proje sonunda seslendirilen kitaplar, 11-A ve 11-B sınıfı öğrencileri tarafından Yavuz Sultan Selim Fen Lisesinin kütüphanesine bağışlandı. 61 öğrencinin yaptığı 61 ses kaydı CD 'si, daha sonra da İlçe kütüphanesine teslim edildi. Teslim sırasında okul müdürü Atila Kara, Felsefe öğretmeni Koray Kaytancı ve kitapları seslendiren 61 öğrenci hazır bulundu. Kütüphane Müdürü Selahattin Bayraktar, önce kütüphane hakkında bilgi verdi, projeden duyduğu mutluluğu dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.CD'ler kütüphaneye verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!