Görme engelli Buket öğretmenin ilk romanı

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli Buket öğretmenin ilk romanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 11:20

Görme engelli Buket öğretmenin ilk romanı

Haberin Devamı

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- ADANA'da ilkokul 5'inci sınıfta geçirdiği rahatsızlık sonucu 2 gözü de görme yeteneğini yitiren Türkçe öğretmeni 30 yaşındaki Buket Gülekoğlu, 'Ölümün Gölgesinde' adlı ilk romanını 3 Aralık Engelliler Günü'nde yayınladı.
3 çocuklu Fatma- Hasan Gülek çiftinin 2 kızından biri olan Buket Gülekoğlu, Öğretmen Zeynep Erdoğdu Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisiyken göz tansiyonu nedeniyle okula ara vermek zorunda kaldı. Hastanede tedavi gören Buket öğretmen, tedaviler sonuç vermeyince 2 gözünün de görme yetisini kaybetti. 2 yıl ara verdiği ilköğretim eğitimini daha sonra Gaziantep Görme Engelliler Okulu'nda tamamlayan Gülekoğlu, ardından da Adana İbrahim Atalı Lisesi'ni bitirdi. Girdiği üniversite sınavında Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanan Gülekoğlu, eğitim hayatı boyunca görme engeli nedeniyle birçok zorluk yaşamasına rağmen kendi gayretiyle fakülteyi bitirdi. İlk romanı 'Ölümün Gölgesi'ndeyi yazan Gülekoğlu, 2010'da atandığı Ahmet Sapmaz Ortaokulu'nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapıyor.
'OKUMA-YAZMA EN BÜYÜK TUTKUM'
Küçük yaştan beri okuma ve yazmanın kendisi için çok önemli olduğunu anlatan Gülekoğlu, "Çok küçük yaştan bu yana okuyor ve yazıyordum. Bu yazdıklarımın çoğunu kaybettim. Hatta bazen attım. Bundan dolayı hiçbir zaman pişman olmadım. Çünkü onlar yazmam ve hatta kaybetmem gereken notlardı. Onların üzerine yeni notlar yazarak devam ettim. 'Ölümün Gölgesinde' yaklaşık 1 yıllık süreci içeriyor. Bu 1 yıl içerisinde yazdığım kısa notları olaylar örgüsü haline getirdim. Beraberinde tamamen ete kemiğe büründü. Zaman zaman yazdığım karakterleri yaşadım. Onlara kızdım, sevdim ama onlarla yaşamayı sevdim. Kitapta gerek aile hayatı gerek aşk hayatı karışık olan, hatta mutlu olamayan hatta mutluluğu öğrenmemiş bir kadın hayatından bahsediyor. Mutlu olmak için çabası var ancak nasıl ulaşacağını bilmiyor. Yanlış adımlar atıyor, yanlış aşklar yaşıyor ve sonunu getiriyor"dedi.
'ENGELLİ OLMAK ENGEL DEĞİL'
Engelli olmanın hiçbir şeye engel olmadığını söyleyen Gülekoğlu, "Asıl engelli olmak insanın kendisine güvenmemesidir. Asıl engel insanın kendine başaracağına dair güveni olmamasıdır. Güvenin harekete geçin gerisini merak etmeyin. Engelli olmayanlara sözüm ise; biz engelliler başarabilen ve başarmaya dair hareket eden insanlarız"diye konuştu.
Gülekoğlu, yazımını tamamladığı ancak henüz basılmayan çocuklar için yazdığı 'Bilmecelerle Türkçe', 'Hayvanlar Orkestrası', Yeryüzü masalları' kitaplarıyla ocak ayında Adana'daki kitap fuarına katılacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!