Görkemli organizasyona görkemli açılış

Güncelleme Tarihi:

Görkemli organizasyona görkemli açılış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2017 13:56

Görkemli organizasyona görkemli açılış

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - TÜRK  spor tarihinin ve Deaflympics tarihinin en yüksek katılımlı organizasyonu olan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, 18 Temmuz saat 18.00’de yeni 19 Mayıs Stadyumu’ndaki görkemli açılış seremonisiyle başlayacak.

18-30 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek 3 bin 105 sporcunun mücadele edeceği 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, açılış seremonisine ücretsiz temin edilebilecek biletlerle girilebilecek. Samsun’da yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenecek açılış seremonisi, 18 Temmuz Salı akşamı saat 18.00’de başlayacak.

97 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek açılış seremonisinde Türkiye’nin bayrağını milli güreşçi İlhan Çıtak taşıyacak. Son dört Deaflympics’ten altın madalya ile ayrılan ve oyunlar tarihinde ülkemize en çok altın madalya kazandıran isim olan 37 yaşındaki Çıtak, son olimpiyatında beşinci altınını alıp aktif sporculuk yaşamına son vermek istiyor.

Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül’ün, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi ICSD’nin Lozan’daki merkezinden teslim aldığı ve 7 Temmuz’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı törenle Samsun’a getirilen meşale, açılış seremonisinde yeni 19 Mayıs Stadyumu’ndaki görkemli Olimpiyat ateşini yakmak için kullanılacak. Meşaleyi yakacak olan isimse sürpriz olacak.

33 bin 919 kişi kapasiteli Yeni 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenecek olan açılış töreni için biletler ücretsiz olarak temin edilebilecek. Stadyuma toplu ulaşım ise tramvayla sağlanacak. Tramvay, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından açılış günü 17.00 - 23.00 saatleri arasında ücretsiz olarak sporseverlerin hizmetine sunulacak.

Yaklaşık 4 saat sürecek olan açılış töreninde şarkıcı Murat Boz sahne alacak. Seremoni öncesi sporseverlerin karşısına çıkacak olan ünlü şarkıcı mini bir konser verecek.

Açılış töreni için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Seremonide 650 özel güvenlik görevlisinin yanı sıra 3 binin üzerinde polis görev alacak.Seremoni için sağlık tedbirleri de artırıldı.15 ambulans, 2 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 5 ikili ekip, toplamda da 60’a yakın sağlık personeli törende görev alacak.

Koreografi, ışık oyunları, dans ve suyla senkronize müzik şovlarıyla görkemli bir açılış törenine sahip olacak olimpiyat oyunları için kurulan sahne, Türkiye’de şu ana dek gerçekleştirilmiş seremonilerde kurulan en büyük sahneye olma özelliğiyle rekor kıracak.

Sahne üzerinde bulunan 2 adet özel havuz sistemi sayesinde seramoni süresince senaryo ve müzikle senkronize su gösterileri gerçekleştirilecek. Bin 500 metrekarelik dev ekran sayesinde izleyiciler sahnedeki hiçbir detayı kaçırmayacak.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!