Gorilla Glass 5 telefon ekranınızı koruyacak!

Güncelleme Tarihi:

Gorilla Glass 5 telefon ekranınızı koruyacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 08:18

Piyasada yer alan neredeyse her telefonda her alan Gorilla Glass, düşmelere ve darbelere karşı çok daha dayanıklı yeni sürümü Gorilla Glass 5 ile karşımızda.

Haberin Devamı

Akıllı telefonlarımızın en önemli olan bileşenlerinden olan ekranları koruma noktasında uzun bir süredir imdadımıza yetişen Gorilla Glass, yeni sürümü Gorilla Glass 5 ile karşımızda. Gorilla Glass 5 ile telefonlarımız artık düşmelere ve darbelere karşı çok daha dayanıklı olacak.

shiftdelete.net'in haberine göre Corning firmasının popüler ürünü Gorilla Glass, en yeni sürümüyle karşımızda. 5. Sürümüne kavuşan Gorilla Glass, daha önceki dört sürümden farklı bir kimyasal altyapı sayesinde çok daha güçlü olarak karşımıza çıkıyor.

İddia edilene göre Corning Gorilla Glass 5 ile birlikte 1,6 metreden meydana gelebilecek düşmelere karşı yüzde 80 oranında cihazlarımızın ekranlarının kırılmasının önüne geçilebiliyor.

Elbette bu oran düşme açısına ve zemine bağlı olarak değişse de sunduğu başarılı yüzde ile dikkat çekiyor. Yapılan açıklamalara göre halihazırda üretim sürecinde olan Gorilla Glass 5 camları önümüzdeki aylarda piyasaya sunulacak akıllı telefonlarda görmemiz ise mümkün.

Haberin Devamı

Şu ana kadar yaklaşık olarak 4,5 milyar cihazda tercih edilen Gorilla Glass camların bu başarı ise otomobil sektörünün de dikkatini çekmiş durumda. Zira Ford gibi büyük otomobil şirketleri de Gorilla Glass camları otomobillerinde kullanmanın yollarını arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!