Görevden uzaklaştırılan MHP'li meclis üyesi mahkeme kararıyla geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Görevden uzaklaştırılan MHPli meclis üyesi mahkeme kararıyla geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 21:13

Görevden uzaklaştırılan MHP'li meclis üyesi mahkeme kararıyla geri döndü

Haberin Devamı

 

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nin MHP'li Belediye Meclis Üyesi Funda Türker Çınar geçen yıl 27 Mart'ta Belediye Başkanlığı tarafından tarihsiz bir dilekçeyle görevinden uzaklaştırıldı. Funda Türker Çınar göreve iadesi için İzmir Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanarak bir yıl sonra görevine iade edildi. 
MHP'li Belediye Meclis Üyesi Funda Türker Çınar ve diğer üyelerden 2014 Yerel Seçileri öncesi başka bir partiye geçmemesi için belediye başkanlığı tarafından tarihsiz ve imzalı dilekçe alındı. Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin izinli olduğu günde Belediye Başkanı Eski Yardımcısı Yalçın Sarı tarafından alınan o dilekçe, üzerine tarih atılmadan ve Çınar'dan habersizce istifa etti diyerek İlçe Seçim Kuruluna sunuldu. Kendisinin bilgisi dışında yapılan istifayı ret eden Çınar, Aydın 2'inci İdare Mahkemesi'nde, ardından da İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5'inci İdari Dava Dairesi'nde göreve iadesi için dava açtı. Çınar'ın göreve iade edilmesi için açtığı ve bir yıldan beri süren dava sonuçlanarak Çınar görevine iade edildi. 
"TÜRK ADALETİNE BAŞVURDUM"
2014 yerel seçimlerinde halkın destek, dua ve takdirleriyle İncirliova Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildiğini söyleyen Çınar, "Elimden geldiği kadar 3 yıl boyunca halkımız tarafından bana verilen bu görevi layıkıyla yapmaya çalıştım. 27 Mart 2017 tarihinde desise ve hile ile görevden uzaklaştırıldım. Bu haksız uygulamaya karşı, adaletinden şüphe etmediğim Türk adaletine başvurdum. 15 Kasım 2017 tarihinde Aydın 2. İdare Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara göre, yapılan haksız uygulamanın iptaline karar verildi. Ancak belediyemizce istinaf mahkemesine itiraz edilerek yürütmenin durdurulması talep edildi. Bende bir üst mahkeme olan İzmir Bölge İdare Mahkemesi, 5. İdari Dava Dairesine başvurdum ve mahkeme 27 Şubat 2018 tarihinde yürütmenin durdurulmasının isteminin reddine, oy birliğiyle meclis üyeliğimin devamına karar verdi" dedi.

Burhan CEYHAN / İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!