Görev bekleyen doktorun sesini kim duyar acaba

BİZ doktorların sesini duyun ve duyurun lütfen! Bizler diplomasını almış 'mecburi hizmet genelgesi' mağdurları olan yaklaşık 1000 kadar hekimiz. Ancak ne devlette ne de özelde 5 aydır hekimlik yapamıyoruz ve ne kadar süre daha yapamayacağız belli değil.

Sebebi de Sağlık Bakanlığı ile Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) karşılıklı siyaset yapmasıdır. Mecburi hizmet kurası TTB'nin açtığı dava yüzünden yürütmenin durdurulması nedeniyle uygulanamıyor. Öbür yandan bakanlık herhangi bir çözüm üretmiyor. Sanki davayı tüm hekimler açmış gibi düşman olarak bizi görüyor. Bizi batan bir gemiye kelepçelediler, gemi batıyor, hiç suçumuz yokken biz de batıyoruz. Duyun sesimizi yöneticiler ve ilgili kişiler. 'Doktor yok', 'Doktor gitmiyor' yalanlarını bırakın. Bırakın bizim üzerimizden siyaset yapmayı da, bizim tek siyasetimiz olan hastalarımızla ilgilenelim.

Çünkü biz başka siyaset bilmeyiz.

M.Ali İHTİYAR-KONYA

GÜNÜN SÖZÜ

"Dev aynalarda yalnız kendilerini görenler cüceleşmeye mahkûmdur."

Robert Graves

Etiket ile kasa fiyatı tutmazsa

İSTANBUL yolundaki Ayakkabı Dünyası mağazasında 10 yaşındaki kızım bir çanta beğendi; kendi harçlığıyla alacaktı. Etiketteki fiyat 19 YTL idi; ama kasada 39 YTL olduğu, etiketin yanlış yazıldığı söylendi. Sonuç mu, kızım ne yazık ki çantayı alamadı; çünkü yetkililer bir özür bile dilemeden sadece etiketin yanlış yazıldığını söylediler; işinize geliyorsa 39 YTL'den alın... Tüketici Kanunu der ki: Etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark çıkarsa tüketici lehine olan fiyat uygulanır. Bundan haberdar olunmaması doğrusu beni şaşırttı. Tabii 10 yaşındaki minik bir yüreğin hayalleri de suya düştü.

A.K.

FIFA’nın silahını geri teptirelim

FIFA'nın Türk Milli Takımı'na verdiği ceza, hayırlı olmuştur. Çünkü, geçtiğimiz yıllarda, az da olsa bir başarı göstermiş olan Türk Milli Takımı, sonraki yıllarda disiplinsizliği yüzünden ve lig maçlarında sergilenen holiganizmin de etkisinde kalarak çöküşe geçmişti. Eleme maçlarında, İsviçre ile yaptığı ilk maçta da, İsviçrelilerin kurnaz, saha içi diplomatik oyunlarına, bir anlamda dolduruşuna gelmiş; bu aymaz, akılsız tutumu kendi sahasındaki maça kadar da götürmüştür. Sonuç; hem elenmenin şamarı, hem ceza almanın şamarı, hem de şımarıklığın şamarı olarak kendilerine geri dönmüştür. İşte şimdi FIFA'nın bu cezasıyla, tüm bu olumsuzlukları bileğinin hakkıyla temizleme zamanı gelmiştir. Bana kalırsa Milli Takım, bu ağır cezaya hiç itiraz etmeden, hangi sahada olursa olsun; tribün goygoyculuğuna değil, bileğine, yüreğine ve tekniğine güvenerek çıkıp oynamalı ve alacağı zaferlerin de tesadüfi olmadığını hem dünyaya hem de FIFA'ya göstermelidir. Ancak o zaman, şiddetle değil de futbol bilgisiyle kendisini kanıtlamış olacaktır.

Böylece FIFA'nın silahı da geri tepmiş olacaktır. Türkler, aleyhlerine verilen bu cezayı şansa çevirmesini bilmeli ve birbirleriyle kenetlenmelidir.

Cemal YEŞİLYURT-ANKARA

Kitaplar

Faruk Mercan 'Savaşçının Dönüşü' (Doğan Kitap)

Nurettin Çarmıklı 'Babama Söz Verdim' (Arkadaş Yayınevi)

Yalçın Pekşen 'The Türkler'(SAY)

Erol Manisalı 'AB Süreci mi? Sevr Süreci mi? (Derin Yayınevi)

Osman Diyadin 'Ben Şehit miyim, Hain mi?..' (Ra Kitabevi)

Arslan Bulut 'Güneş Ülkesi' (BİLGEOĞUZ)

Kamil Yavuz 'Türk'ün Aklı Nasıl Çözüyor' (Kendimin Yayınları)

Nazif Kurucu 'Halk Huzura Susadı' (Ortadoğu Yayınları)

Necdet Sevinç 'Acının Tadı' (BİLGEOĞUZ)

Ömer Osman Erendoruk 'Toprağa Kan Düştü' (Çağrı Yayınları)

Kemal Siyahhan 'Lale Bahçelerinden Fransız Sokaklarına Bir Bilinçaltı Turu' (Leman Yayınları)

Nevzat Çağlar Tüfekçi 'Kuşlar, Balıklar ve Uçaklar' (Kendi Yayını, 0542-535 51 71)

Mümin Sekman 'Her Şey Seninle Başlar' (ALFA)

Firdevs Gümüşoğlu 'Ders Kitaplarında Toplumsal Cinsiyet' (ÇEV Yayınları)

Nadide Buluç 'En Yüce Sevgilere Ömrüm Feda Olsun' (Senfoni)

Volkan Ş. Ediger 'Osmanlı'da Neft ve Petrol' (ODTÜ)

Esma Ocak 'Bir Filozofun Özel Yaşamı: Ziya Gökalp' (Birharf)

Bengi Kümbül 'Tercüman-ı Hakikat Gazetesi'ne Göre Osmanlı Ermenileri' (Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Yayınları)

Ali Baransel 'Bıçak Sırtında' (Remzi Kitabevi)

Dershaneleri kim denetler

BAKIRKÖY'de oğlumun devam ettiği ancak ismini vermek istemediğim bir dershaneden şikáyetçiyim. Öğretmenler vasıflı değil ve bazı branşlardaki öğretmenler derslere girmiyor. Bugün bizim ehliyet sınavımız var diyerek derse girmediler. Bu dershaneleri denetleyen bir makam yok mudur? Senetleri istiyorum, vermiyorlar.

Nurten ALPAT

Biliyor musunuz

TÜRK-Alman Dostluk Federasyonu (DTF) 4. Olağan Kongresi’nde Ali Kılıç’ın yeniden başkan seçildiğini...

HOLLANDA tarafından her yıl düzenlenen ve her yıl farklı bir ülkede yapılan Dünya Çocuk Festivali’nin bu yıl Ürgüp’te yapılacağını (www.urgup.bel.tr)...

St. Petersburg Senfoni Orkestrası’nın Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu’nun davetlisi olarak bu akşam ve yarın akşam saat 20.30’da Mustafa Kemal Merkezi’nde bir konser vereceğini (444 44 55)...
Yazarın Tüm Yazıları