Gördün mü Tigana

GÖRDÜN mü Tigana efendi... "Bu takımın iyi top oynaması için Ricardinho’nun iyi oynaması lazım" diyordum. Sen inadın inat, adamı yanında oturtuyorsun.

Delgado ile Ricardinho’nun beraber oynayıp iyi de oynadığı bir maç kayıpla kapanmaz. Futbol usta işi. Tabii ki, çıraklar olacak ustalara yardım etmek için. Çıraklar bir maçı kurtarmaz. Maçına göre kaybettirmez. Dün iki ayrı yarı, iki ayrı Beşiktaş seyrettim. İlk yarı tek iyi oynayan bir futbolcu yok. Gol pozisyonu yok. Tam tersi rakibe verilmiş birçok pozisyon ve yenilmiş bir gol. Beşiktaş’ın yediği ilk golü ilkokul takımları yemez. Oyunun ilk yarısında Koray’ı da, Gökhan Zan’ı da bu kadar savruk oynarken görmedim. Zaten Sinan’a da gol pasını Koray verdi.

İkinci yarı ikisi de toparlandı. Bursa’ya sadece bir tane pozisyon verdiler. Kaleci Runje’nin yediği golde yapacağı hiçbir şey yok. Kalede iki kaleci olsa o top yine gol olur. Top öyle bir yere gitti ki, oradan çıkmaz.

Ricardinho değiştirdi

Ricardinho
’nun oyuna girişi Beşiktaş’ı bambaşka bir havaya soktu. Top Beşiktaş’ta daha çok kaldı. Gol attı, attırdı. Bu arada iki tane de gol kaçırdı. Bir adam, bir takımı bu kadar değiştirebilir. İnşallah Tigana’nın gözünden kaçmamıştır. Gerçi gözünden kaçması mümkün değil, adamın gözü çıkar. Üç İbrahim’den Akın olanı, ikinci yarıya çok iyi başladı. Çok da iyi oynuyordu, fakat ortada fol yok yumurta yokken rakibin formasını çekti, atıldı. İbrahim kardeş, tam kendine demir ayak, böyle amatör çerçeve içinde böyle kart görülür mü? Sana da yazık, takımına da.

Bursa takımı ligin ciddi ekiplerinden biri. Beşiktaş’ı ilk yarı abondone ettiler. İyi pas yaptılar, sahayı daralttılar. Beşiktaş iki topu bir araya getiremedi. Ama ikinci yarı Ricardinho usta, sazı eline alınca şemsiye tersine döndü. Yapacakları fazla bir şeyleri kalmadı, yapamadılar da. Oyuna sonradan giren Ali Tandoğan’ın katkısı çok büyük oldu. Attığı golde tecrübeli adam işi. Attığı gol için iyi oynadı demiyorum. Çok olumlu işler yaptı.

Beşiktaş’ın sevineceği bir şey daha var. O da Runje ile tribünlerin barışması. Adam alıştıkça daha iyi oynamaya başladı. Beşiktaş için önemliydi, sahanın içinden de 3 puanı çıkardılar. İlk yarı zorlandılar, ikinci yarıyı hafta sonu şenliğine çevirdiler.

Maçın hakemi bildiği kadar düdük çalıyor. Ama fazla birşey bildiğini de zannetmiyorum. Öyle ters düdükler üfledi ki, seyredeni de oynayanı da rahatsız etti. Maçın neticesine tesir mi etti? Hayır.
Yazarın Tüm Yazıları