Gordion ve Frig Vadisi’nde havadan balon turu

Güncelleme Tarihi:

Gordion ve Frig Vadisi’nde havadan balon turu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2016 14:16

Polatlı’daki Gordion ve Başkent’in çevresindeki illere yayılan Frig Vadisi’nde sıcak hava balonları ile uçuş turları başlayacak. THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş, deneme uçuşlarına başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırları içinde yer alan Frig Vadisi ile Polatlı’daki Gordion'da sıcak hava balonu turları yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Deneme uçuşlarını başlattıklarını belirten Aslantaş, Kapadokya'da 4 balonla uçuşları sürdürdüklerini, 2012'den beri de Pamukkale'de uçuş gerçekleştirdiklerini aktardı. Aslantaş, Frig Vadisi'nin tarihi ve doğal güzellikleri ile balon uçuşları için çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Aslantaş, Emre Gölü çevresinde sıcak hava balonuyla deneme uçuşu yaptıklarını dile getirerek şöyle devam etti:

POLATLI’DA İLK UÇUŞ 27 EYLÜL SALI GÜNÜ

"Frig Vadisi, balon uçuşları için çok önemli bir yer. Bu konuda uzun zamandır çalışıyoruz. Afyonkarahisar çevresi bir termal bölge. Termal tesislerde en fazla iki saat kalabilirsiniz. Daha sonra vaktinizi geçirmek için bir aktiviteye ihtiyacınız var. Balon uçuşu doğal güzellikleri görmek açısından bir alternatif aktivite olacak. Polatlı Belediyesi ile de protokol imzaladık. 27 Eylül Salı’dan itibaren tarihi ve turistik bölge Gordion'da balon uçuşlarına başlayacağız. Bu alanda kurum olarak yeni bir sinerji oluşturmaya çalışıyoruz. Buna katkıda bulunmaktan mutluyuz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!