Gordion turisti ayağını kesti

Güncelleme Tarihi:

Gordion turisti ayağını kesti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 18:27

Ankara’da yaşanan bombalı terör saldırıları, sahil turizminin yanı sıra kültür turizmini de olumsuz etkiledi. Frigya uygarlığının başkenti Gordion ve Kral Midas'ın Tümülüsü'nün bulunduğu Polatlı’ya gelen turist sayısı azaldı.

Haberin Devamı

Her yıl yaklaşık 60 bin dolayında yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Polatlı’daki Gordion ıssızlığa büründü. Tur şirketleri tarafından düzenlenen kültür gezilerinin vazgeçilmez noktası olan Gordion'a bu yıl neredeyse yabancı turist gelmedi. Bombalı terör saldırıları nedeniyle yabancı turistlerin gezilerinin iptal edildiği belirtildi. 

YERLİ TURİST DE AZALDI

Yetkililer, yabancı turistlerin son zamanlarda Gordion'a hiç gelmediğini belirterek, "Geçen yıl aynı mevsimde özellikle hafta sonlarında çok sayıda yabancı turist Gordion'u ziyaret ederdi. Bu yıl ise tur şirketlerinden gelen haberlere göre bir çok gezi iptal edilmiş" dedi Az sayıda yerli turistin geldiği Gordion'da antik kent, müze, Kral Midas'ın tümülüsü, galat mezarı, mozaik zemin gibi antik çağın dikkat çekici kalıntıları görülebiliyor. Gordion Müzesi bitişiğinde Kültür Bakanlığı tarafından yapılan hediyelik eşya satış salonu, sosyal tesisler, otopark gibi bölümlerin inşaatı ise tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!