Google'ın sürücüsüz aracına çarptılar

Güncelleme Tarihi:

Googleın sürücüsüz aracına çarptılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 11:30

Google'ın sürücüsüz aracı şimdiye kadarki en büyük kazasını geçirdi; kusurlu ise elbette "insan"!

Haberin Devamı

Teknoloji devi Google'ın geliştirdiği sürücüsüz araçların elbette kusursuz bir güvenlik kaydı yok, zira bu araçların şimdiye ciddi ve büyük olmasa da birkaç kazaya yol açtığı biliniyor. Fakat dikkatsiz 'insan' sürücülerin yol açtığı kazaları göz önünde bulundurduğumuzda bunun çok daha büyük bir tehdit olarak kalmaya devam ettiği kesin. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir kaza da bunun en son örneklerinden biri.

Mountain View, Kaliforniya'da gerçekleşen kazada kırmızı ışıkta durmayan ticari bir minibüs Google'ın otonom araç modeli Lexus SUV'ye çarptı ve aracın bir yanını ciddi bir biçimde hasara uğrattı. Neyse ki araçtaki Google gözlemcileri ve minibüsün sürücü olaydan yara almadan kurtuldu. Diğer yandan söz konusu kaza da Google'ın sürücüsüz araçlarından birinin başına gelen şimdiye kadarki en kötü hasar olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Google tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu çarpışmanın bütün detaylarını gösteren bir raporun bu ay sonunda kamuoyuna sunulması bekleniyor. Google ayrıca kırmızı ışık ihlallerinin ABD şehirlerindeki araç kazalarının en önemli nedeni olduğunu ve bunların yüzde 94'ünün insan hatalarından kaynaklandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!