Google’dan Android harcamalarını önleyecek hamle

Güncelleme Tarihi:

Google’dan Android harcamalarını önleyecek hamle
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 15:20

Google’ın Datally adını verdiği ve Android cihazlardaki uygulamaların veri harcamalarını önleyen servisini tüm kullanıcılara sunuldu.

Haberin Devamı

Google, Android cihazlardaki uygulamaların veri harcamlarını önleyecek uygulaması Datally’i sundu. Sade ve şık bir tasarıma sahip olan uygulama, telefondaki diğer uygulamaların veri harcamalarını önlemeyi hedefliyor. En çok veri harcayan uygulamayı tespit eden Datally, ardından da tüketimin azaltılmasında kullanıcılara yardımcı oluyor.

Çok veri tüketen uygulamaların yoğun veri harcadığı zamanları da ayırt edebilen Datally, tüketimin azaltılması için öneriler de sunacak. Yakındaki kablosuz ağlara bağlanmasını da önerecek olan Datally, kullanıcılara aktiviteleri doğrultusunda önerilerde bulunacak. Uygulamanın üst kısmında bulunan büyük butona basıldığında arka planda çalışan uygulamaların veri akışının da durdurulmasını sağlayan Datally, böylelikle sadece ekranda aktif kullanılan uygulamanın veri tüketmesini aktif hale getirecek. Facebook Messenger’ın sohbet balonuna benzeyen buton ise kullanıcılara, herhangi bir uygulamanın ne kadar veri tükettiğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Google’dan Android harcamalarını önleyecek hamle

Uygulamanın tüm özellikleri ise şu anda Android’in merkezine aktarılmış durumda. Ancak bu özellikler zaten “Ayarlar” bölümünde gizli bir yerde saklı halde. Datally, bu işlemi daha kolay hale getiriyor. Datally aslında Google’ın “Sıradaki 1 Milyar” projesinin parçası olarak geliştirildi. Şirket projenin gidişatı için, ürünlerinin mobil bağlantının kısıtlı olduğu ülkelerde daha rahat kullanılmasını amaçlıyor. Proje, bu yenilikler için depolama alanı yönetimi üzerine yoğunlaşıyor. Datally ise cihazda 6 MB yer kaplıyor.

Datally’nin testlerine geçtiğimiz yaz ayının başında Filipinler’de başlayan Google, test sürecinde uygulamayı 500 binden fazla kişiye ulaştırdı ve %30’luk bir tasarruf sağladı. Google Play Store’da da yerini alan Datally, Android 5.0 ve üstü sürümlere sahip cihazlarda kullanılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!