Google'daki her şeyinizi nasıl silebileceğinizi biliyor musunuz?

Güncelleme Tarihi:

Googledaki her şeyinizi nasıl silebileceğinizi biliyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 07:52

Gizlilik veya herhangi bir nedenle Google hizmetlerini hayatınızdan çıkarmak istiyorsanız, Google'daki verilerinizi nasıl temizleyebilirsiniz?

Haberin Devamı

Google'ı herhangi bir nedenle hayatınızdan çıkarmaya karar verdiyseniz, firma üzerinde kalan verilerinizi nasıl sileceğinizi düşünüyor olmalısınız. Verilerinizi silmeden önce onları indirebileceğinizi hatırlattıktan sonra, izlemeniz gereken adımlara geçelim.

Başlamak için myactivity.google.com adresine gidin. Herhangi bir istisna olmaksızın tüm verileri silmek için sol taraftaki menüden "Etkinlik silme ölçütü" üzerine tıklayın. Şimdi "Tarihe göre sil" başlığı altındaki açılır kutudan "Tüm Zamanlar"ı seçin. En alttaki açılır kutuda ise "Tüm ürünler" seçeneğini seçili hale getirin. Artık Sil düğmesine basarak Google üzerindeki verilerinizi silebilirsiniz.

Googledaki her şeyinizi nasıl silebileceğinizi biliyor musunuz

Haberin Devamı

Bazı uygulamaların verilerini korumak istiyorsanız, bunun için alt taraftaki kutucuktan silmek istediğiniz ürünleri tek tek silmeniz gerekiyor.

Arama sonuçlarındaki kişisel bilgileri silmek ise biraz daha zor bir iş. chip.com.tr'nin haberine göre Google, yasal bir nedeniniz yoksa genellikle arama sonuçlarına müdahale ettirmiyor. Google'ın destek sayfasını ziyaret ederek firmanın neleri silebileceğini görebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!