Google Nexus markasını öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Google Nexus markasını öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 07:43

Google, Pixel telefonlarının tanıtımının ardından, Nexus markasının geleceği hakkında net konuştu.

Haberin Devamı

Dün gerçekleşen Google etkinliğinde tanıtılan yeni Pixel modellerinin ardındanNexus'ların akıbeti de merak konusu olmaya başladı. Teknoloji devinin Pixel'le birlikte aynı zamanda yeni Nexus cihazlarına da hazırlık yaptığını düşünenlerin artık bu anlamda fazla heyecanlanmamaları gerektiğini söyleyebiliriz.

Google tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre firma, gelecekte Nexus markası taşıyan akıllı telefonlar ve tabletler geliştirmeyi planlamıyor ve artık yeni Pixel markasına odaklanmayı tercih ediyor.

Böylece beş yıllık bir maceranın ardından Nexus serisi de noktayı geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Nexus 5X ve Nexus 6P'yle koymuş oluyor. Neyse ki Google'ın bu eski Nexus modellerini kullananları tamamen terk etmeyeceğini söylemek mümkün. Zira konuyla ilgili bir demeç veren Google temsilcisi "mevcut Nexus kullanıcılarını müşteri desteği ve yazılım güncellemeleri ile desteklemeyi sürdüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Pixel ve Pixel XL modellerinin daha önce Nexus Sailfish ve Marlin olarak adlandırılacağı iddia edilmişti. Bu iddianın da gerçek dışı olduğunun anlaşılmasının yanında Nexus markasının da tarih olduğu ortaya çıkmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!