Google hatırası

Güncelleme Tarihi:

Google hatırası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:41

Orman Bakanlığı’nın yanı başındaki ağaçlık alanın büyük bir kısmı inşaat alanına döndü. Bakanlık, 451 ağacının sökülerek nakledildiğini açıkladı. O ağaçların son görüntüsü ise Google’ın Street View (sokak görünümü) uygulamasındaki fotoğraflarda kaldı.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Söğütözü’ndeki merkez binasının arkasındaki ağaçlık bölgede devam eden inşaat çalışmasına tepkiler sürüyor. Google’ın Street View (sokak görünümü) uygulamasında halen ağaçlık görünen alana yapılan Yangın Acil Durum Üniteleri inşaatı nedeniyle yaklaşık 400 meşe ve çam ağacının katledildiğini savunan vatandaşlar, “Burası önceden ağaçlıklı küçük bir orman gibiydi, şimdi ise beton yığını oldu” diye isyan ediyor.
Ağaçların ‘kesildiği’ iddiaları ise daha önce de gündeme gelmişti. İddialarla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığı şu açıklamayı yapmıştı:

Google hatırası
“Orman ve Su İşleri Bakanlığı binasının arka bahçesinde bulunan, mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmaz üzerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yangın ve Acil Durum Üniteleri yapılan inşaat alanında zarar görecek 451 adet ağaç ve ağaççıkların tespiti, Ankara Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Tespit neticesinde inşaat alanında zarar görecek ‘451 adet ağaç ve ağaççık’ın, Orman Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait söküm makinaları ile tekniğine uygun olarak yerlerinden alınarak nakilleri yapılmıştır. Ağaçların bir kısmı Büyükşehir Belediyesi’ne ait Söğütözü fidanlığına, AOÇ sahalarına, bir kısım da Orman İşletme Şefliği’ne ait sahalara nakil edilerek tekrar dikilmiştir. Söz konusu inşaat alanı orman olmayıp, özel mülkiyettir. Nakli yapılan ağaçların çoğunluğu önceki yıllarda çevre düzenlemesi ve peyzaj maksatlı dikilmiş ağaç ve ağaççıklardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!