Gönül hırsızı faşist milletvekili

Altın Şafak milletvekili Kasidiaris, dünya kikboks şampiyonunun elinden Papahristu’yu kaptı ama durup durup Yunan ırkının üstünlüklerinden dem vurmasına rağmen şampiyon boksörün düello davetine bir türlü yanaşmıyor. Oysa televizyonda ne de güzel kadın dövüyordu!

Haberin Devamı

Üçgenin bir ucunda İlias Kasidiaris: Irkçı-faşist Altın Şafak partisinin sözcüsü ve milletvekili. Geçen haziran ayında televizyonda canlı yayında söylediklerine kızdığı için iki kadın milletvekilinden birine bardağındaki suyu fırlattı, diğerini de tokat üstüne tokat, basbayağı dövdü. Milletvekili dokunulmazlığı olmasa, geçmişte adam dövmeden hırsızlığa kadar pek çok suçlamayla yargılanacak.
Üçgenin diğer ucunda Vula Papahristu: Üç adım atlamada Yunanistan şampiyonu. Londra Olimpiyatları’na katılacaktı ama Facebook hesabında, ‘Yunanistan’da görülen Batı Nil sinekleri ülkemizde bol Afrikalı yaşadığından ev yemeği yiyorlar’ diye yazınca, ırkçılıkla suçlanıp kafileden çıkarıldı. Ve üçgenin son ucunda Lefter Hahamidis:
10 kez Yunanistan, bir kez de dünya kikboks şampiyonu.
Lefter ile Vula üç yıldır birlikteydi. Evleneceklerdi. Kızcağız, minnacık bir kıyafetle gittiği müzikholde keyfe gelerek piste çıkıp şarkı söyleyince Lefter’in aklı başından uçmuş, mikrofonu kaparak bin kişinin huzurunda evlenme teklifinde bulunmuştu. Kızcağız da alkışlar arasında “Eveeeeeeettttt” demişti.
Vula antrenmanlarda üç adım atlıyor eve dönüşte sosyal paylaşım sitelerine takılıyordu. İlias ile de burada tanıştı. Birkaç gün sonra da tamamen tesadüf eseri abisinin evindeki bir davette buluştular. Mercimeğin fırına verilmesi gecikmedi. Vula antrenmanlarda yine üç adım atlıyor sonra da bir gün İlias, bir gün Lefter ile buluşuyordu.
Yerin kulağı vardır. Dedikodular da gecikmedi. Kurt düştü içine Lefter’in. Önce inkar etti kızcağız. Ardından her buluşmalarında ‘başının ağrıdığı’nı hatırladı. Birkaç hafta sonra da “Ayrılmalıyız artık, gitmeliyim bu yerden” tarzı bir şeyler fısıldadı. Lefter sevgilisinin evindeki eşyalarını toplarken kapıda İlias belirdi. Kikboks şampiyonu, “Ne işin var burada?” diye sorunca, geçmişinde bol bol yabancı göçmen dövmüş faşist milletvekili kabadayılığı bir yana bırakıp “Eee Vula’ya vitamin ilacı getirmiştim” demekle yetindi.
Şimdi Lefter gazetelere ‘İlias Kasidiaris sevgilimi nasıl çaldı?’ başlıklı demeçler veriyor. Canlı yayında kadın milletvekilini döven Kasidiaris’i “Eldivenlerini tak da ringde hesaplaşalım” diye düelloya davet ediyor. İkide bir Yunan ırkının üstünlüğünden söz eden faşist milletvekili İlias’dan ise tık yok. Dedikodulara bakılırsa olimpiyatlardan ihraç edilen Vula’yı teselli ediyor.

Haberin Devamı

OKUMADIĞIM KİTABIN KLİBİ

Haberin Devamı

Soydaşım Maria Çevik Simyonidis’in yazdığı ‘İstanbulum, Tadım, Tuzum, Hayatım’ kitabını okumadım ama bir dostumun gönderdiği tanıtım klibiyle gözlerim yaşardı.
O 4 dakika 55 saniye içinde kimler yok ki. Lazari Kozmaoğlu (İdeal Sucuk), Maria Ekmekçioğlu (Maria’nın Bahçesi), takdime gerek yok Fedon, Manolis Skatos (Pelit Pastanesi), Lakis Vingas (Azınlık Vakıfları Temsilcisi) , Yorgo Okumuş (İmroz Lokantası), Yorgo Zarbozanis (Barba Yorgo Şarapları ve Lokantası), eskiler hatırlar 1970’lerde ‘Tavernalar Kralı’ Yorgo Vaporidis, Yorgo Koskinas (Mandra Taverna), Niko Mundis (Büyükada Fırını), Marika Hacopulu (Maskot Pastanesi), Despina Kalmi (Despina’nın Meyhanesi), Aleks Karakulakyan (Prokopi Pera), Hrisula Buduris (Nil Pastanesi), Hari Lenas (Baylan Pastanesi), Yianna Tomaidi (Bahar Pastanesi), Savvas Melopulos (Golden Çikolata), Stefania Sari (Taki Şarapları), Yorgo Stambulidis (Kapri Lokantası), Yani Turaçoğlu (Tila Pastanesi)...
Ve sevgili Fedon’un sözleri kalacak aklımda, “Amerikan salatasıyla, ezmeyle rakı içilmez. Balığın yanında rakı içmezsen balık küser.” İlginizi çekecek eminim: http://player.vimeo.com/video/41096100

Yazarın Tüm Yazıları