Gönül Elçileri Projesi Akhisar Halk Eğitimde

Güncelleme Tarihi:

Gönül Elçileri Projesi Akhisar Halk Eğitimde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 10:09

AKHİSAR GÖNÜL ELÇİLERİ

Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğü ve Akşam Sanat okulunda 2015-2016 eğitim yılı Açık Lise ve Açık Ortaokul kayıtları ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle devam ediyor. Başvuruların yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Akhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Erdem kayıtların 2 Ekim tarihine kadar devam edeceği, ara kayıtlar ve kayıt yenilemelerle, devamlı öğrenci bilgilendirme ve yönlendirme çalışması yaptıklarını ifade etti.
Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Akkuyu ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde geliştirilen Toplum Kalkındırılmasında Gönül Elçileri Projesi’nin 2. ayağı olan çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması kapsamında yapılacak çalışmaları değerlendirerek Akhisar Halk Eğitim Müdürlüğündeki açık lise ve açık ortaokul için bilgilendirme ve kayıt çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akkuyu, Akhisar Halk Eğitim Merkezinin ’Hayat Boyu Öğrenme’ birimi olarak da özellikle kadınların iş yaşamlarına katılımlarına aracı olduğunu belirtti. Akhisar merkez ve köylerindeki örgün eğitim dışında kalmış kadınları yeniden eğitime kazandırılmasının hedeflendiği proje için köy ve mahalle muhtarlarının desteğini isteyen Akkuyu, "Her yarım kalmış eğitimli kız evlatlarımızın, istekli annelerimizin diploma almasını ve mesleğe yönelik açmış olduğumuz kurslarımızdan faydalanmasını gönülden istiyoruz." dedi.
Özellikle yarım kalmış eğitimleri tamamlama projesinin ilçedeki tüm kadınları kapsamakta olduğunu kaydeden Akkuyu, bu yönde verilecek eğitim ile eğitimi yarım kalan kadınların, eğitimlerinin tamamlanması yanında onların istek ve önerileri ile kurs çeşitliğini arttırarak meslek edinmeleri sağlanmasında üzerilerine düşeni yapmak için, Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirtti.
Erkek ve bayan tüm öğrencilere açık olduklarını kaydeden Akhisar Halk Eğitim Müdürü Süleyman Erdem de, açık lise ve açık ortaokul için kitap dağıtımlarının başladığını, öğrencilerin ilgisinden memnun olduklarını ancak vizyonları gereği daha fazla öğrenciye hizmet etmek istediklerini belirtti.
Kurum olarak ’Halka Hizmetin Hakka Hizmet’ olduğunun bilincinde olduklarını belirten Süleyman Erdem, Gönül Elçileri’nin desteği ile yürütülen proje sayesinde dezavantajlı durumda olan kadınlara da meslek edindirme ve yarım kalan eğitimlerini tamamlanması konusunda gerekli desteği vereceklerini belirtti. Erdem, Peygamberimizin ’Cennet Annelerin Ayakları Altındadır’ Hadis-i Şerifini hatırlatarak hem annelerin hemde geleceğin anneleri olacak kız çocuklarının İslam’ın ilk emri olan ’Oku’ emrini yerine getirmelerinin, aydınlık ve refah Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!