Gönlünden tıp geçen adaylara altın fırsat

Güncelleme Tarihi:

Gönlünden tıp geçen adaylara altın fırsat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 00:00

Türkiye’nin sayılı tıp fakültelerinden Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, yeni kurulan Kastamonu Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi tamamlanana kadar bu üniversiteyi kazanacak öğrencilere ev sahipliği yapacak.

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi bu yıl 20 öğrenci alacak ve bu öğrenciler fakülte tamamlanana kadar beş yıl süreyle Hacettepe Üniversitesi’ndeki öğrencilerle karma olarak eğitim görecek. Mezun öğrencilerin diplomalarında Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi yazacak.

Tıp okumak isteyen öğrenciler için çok önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sırrı Kes, "Hacettepe Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerle hiç bir farkları olmayacak. Hacettepe Tıp Fakültesi’ni isteyen mutlaka Kastamonu Tıp’ı da yazsın" çağrısında bulundu.

HACETTEPE-KASTAMONU TIP KARDEŞLİĞİ

Hacettepe Üniversitesi’nin kendi yapısı içinden Kastamonu’ya bir tıp fakültesi kuracağının altını çizen Kes, çalışmaları şöyle anlattı:

"Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi’ni kazanacak öğrenciler oradaki tıp fakültesi kurulana kadar Hacettepe Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerle birlikte okuyacaklar. Diğer öğrencilerle hiç bir farkları olmayacak. Hacettepe’nin yetkin kadrosunda eğitim alacaklar. Hacettepe Tıp Faküültesi’ni kazanmak isteyen ve bir kaç puan eksik alan adaylara önerim tercih yaparken Hacettepe Tıp Fakültesi’nin hemen altına Kastamonu Tıp Fakültesi’ni yazmaları."

HACETTEPE KÜLTÜRÜNÜ TAŞIYACAĞIZ

Kastamonu Tıp Fakültesi’nin kurulacağı beş yıllık zamanda bu üniversitenin kadrolarını oluşturacaklarının altını çizen Kes şöyle konuştu:

"Bu dönemde Hacettepe Üniversitesi’nde genç öğretim görevlilerinin uzmanlaşması sağlanacak. Aynı ekolden bir kadro kurmak istiyoruz. Hacettepe’nin devrim yaratan kültürü olan, hastaya yaklaşım, hastaya tanı ve tedavideki ilkeleri ile Türkiye’de lider olan araştırmacı niteliğini Kastamonuya kazandıracağız. Bunu oluşturabilmek çok önemli. Çünkü değişik ekollerden gelmiş öğretim görevlileri çok uyumlu çalışamıyor. Binaları yaparsınız, içine koyacak öğretim görevlisi bulamazsanız ya da uyumsuz çalışan bir ekipse bir anlam taşımaz. Biz genç öğretim üyelerini burada yetiştirip oraya yollamak istiyoruz."

Hacettepe’nin 9. tıp fakültesi

BeŞ yıl içerisinde bitirilmesi planlanan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi yaklaşık 250 dönüm alan üzerine kurulacak. 250 yataklı bir hastanesi olacak fakülteye destek olarak ilerleyen zamanlarda beslenme, fizik rehabilitasyon merkezleri açılacak. Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi tamamlandığında Hacettepe Üniversitesi’nin kurduğu dokuzuncu tıp fakültesi olacak. Hacettepeli uzmanlar bundan önce aralarında Erciyes, Atatürk ve KTÜ gibi önemli üniversitelerin tıp fakültelerinin kurulmasına önayak olmuştu.

Tanıtım günleri başladı

HACETTEPE Üniversitesi’nin ÖSS’yi kazanan öğrencilere yönelik düzenledikleri tanıtım günleri başladı. Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi Yıldız Amfi’de gerçekleştirilen tanıtım günlerinde, ÖSS’yi kazanan öğrenciler bölümler hakkında detaylı bilgi edinebiliyorlar. Tercih yapılabilecek toplam 95 anabilim dalı, bölüm ve program standının yer aldığı etkinlikte, öğrenciler istedikleri takdirde tercih edecekleri bölümün binalarını da gezebiliyorlar Öğrencilerin, eğitim-öğretim imkanları, yurt ve burs olanakları ve bunlardan yararlanma koşulları, hazırlık eğitimi, mezunların iş olanakları ve Avrupa Birliği projesi ile yurt dışı eğitim imkanları hakkında bilgi alabilecekleri tanıtım günlerinde öğrencileri yönlendirmek için 160 öğretim üyesi de görev alıyor. Öğrenciler, tanıtım günlerine bugün ve yarın katılabilecekler.
Deniz GÜREL-Tuba ÖZTÜRK
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!