Gömeç'te uçurtma şenliği

Güncelleme Tarihi:

Gömeçte uçurtma şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 19:07

Gömeç'te uçurtma şenliği

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Gömeç İlçesi'nde gerçekleştirilen uçurtma şenliğine çocuklarla birlikte ebeveynleri de eğlenceli anlar yaşadı.

Gömeç Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda düzenlenen uçurtma şenliğinin bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirildi. Gömeç Stadı'ndan gerçekleştirilen şenliğe, çocukların yanı sıra ebeveynleri de yoğun ilgi gösterdi. Gömeç Kaymakam Vekili ve Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gömeç Belediye Başkanı AK Partili Kazım Arslan ve ilçe protokolü katıldı. Şenliğe çocuklarını getiren anne ve babalarda çocuklarıyla birlikte doyasıya eğlendi. Her zaman uçurtma uçurmak için fırsat bulamadıklarını belirten ebeveynler, şenlik sayesinde kendilerinin de çok eğlendiklerini belirterek, Gömeç Belediyesine teşekkür etti. Bazı ebeveynlerin çocuklarından daha çok eğlendiği de gözlenirken, bir çocuk ise babasının daha çok uçurtma uçurmasına sinirlenerek ağladı. Gömeç Belediyesi tarafından 1500 uçurtma dağıtıldı. Stada yalnız başına gelen ve uçurtmalarını bağlamayı beceremeyen bazı çocukların üzgün şekilde kalması üzerine ise alanda görevli polis memurları uçurtmaların çıtalarını takıp, kuyruklarını bağladı. Etkinlik akşam saatlerine kadar sürdü.

Bayramın önemine dair konuşma yapan Kaymakam Nazlı, Gömeç Meydanı'nda coşkuyla genç ve çocuklarla birlikte kutlamalar yaptıklarını söyledi.

Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan ise "Gömeç'te 3 yıldır uçurtma şenliğimizi düzenleyerek geleneksel hale getirdik. Uçurtma şenliği ile sosyal ve kültürel etkinlikler olsun, çocuklarımızın birbiriyle kaynaşmasına vesile olsun istiyoruz. Ülkemizin en birlik, beraberlik, dayanışma, birbirini anlama, tanımaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu doğrultuda görevimizi yamaya çalışıyoruz" dedi.

Etkinlikte çocuklar uçurtmalarını en yükseğe çıkararak uzun süre hava da tutmaya çalıştı. Başarılı olan 4 çocuğa protokol üyeleri tarafında hediyeler verildi.

Fatih Emrah ERDOĞAN / EDREMİT (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!