Gölgeleri olun

Güncelleme Tarihi:

Gölgeleri olun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, Leeds maçı öncesi emirlerini sıraladı:

RAHATSIZ EDİN...

‘‘Rakibe oldukça yakın oynayın. İyice

yapışın ki, rahat hareket edemesinler’’

HEYECAN YOK...

‘‘Top bizdeyken panik yapmayın. Hemen kanattaki arkadaşlarla diyalog kurun’’

KRALA ÖZEL İLGİ...

Golcü Hakan Şükür'le özel ilgilenen Fatih Terim, görevlerini adeta ezberletiyor.

Savunmaya ikaz...

Terim, savunmada hata istemiyor. Ve bu konuda defansa sık sık uyarıda bulunuyor.

Onbir belirlendi

G.Saray'da geri sayım başladı. Ve Fatih Terim Leeds maçında sahaya süreceği onbiri belirledi. Terim'in yarınki maçta sahaya süreceği onbirinde kalede Taffarel, geri dörtlüde Capone, Bülent, Popescu, Ergün, orta sahada Okan, Suat, Emre, Hagi, ileride de Arif ve Hakan Şükür yeralıyor.

Değiştirebilirim

Ancak, ‘‘Ben maç saatinde merdivenlerden inerken bile takım değiştiririm’’ diyen Fatih Terim'in, bu onbire son anda değişik isimler alabileceği olasılığı da her zaman düşünülmeli. G.Saray, son idmanını bugün basın ve taraftara kapalı olarak yapacak.

Sıkı markaj

Terim, taktik çalışmalarında özellikle savunma oyuncuları üzerinde durarak sık sık onları uyarırken, Çift kale maçlarında da ilginç sözler sarfediyor. Terim, öncelikle uyarılarında: ‘‘Yakın oynayın, adeta gölgeleri olun’’ sözcüğünü her fırsatta tekrarlayarak, futbolcularına sürekli sıkı markaj ve baskı düşüncesini hatırlatıyor.

Hakan'a ders

Ayrıca, Hakan Şükür'le özel olarak ilgilenen G.Saray Teknik Direktörü, rakip takım korner atarken, nerede duracağını ve nasıl davranması gerektiğini bu futbolcuya özenle gösteriyor. Ve bu pozisyonları defalarca tekrarlatarak, savunmada hata istemediğini her fırsatta belli ediyor.

İyice yaklaşın

Bu arada, futbolcuları ile bir toplantı yapan Terim'in sarı kırmızılılardan şu isteklerde bulunduğu öğrenildi: ‘‘Top rakipteyken, özellikle savunma ve orta saha futbolcularından rakibe yaklaşmalarını, iyice yapışmalarını istiyorum. Rakibe iyice yapışın ki, rahat hareket etmesinler.’’

Panik yok

Top bizdeyken, kesinlikle panik yapmak yok. Topu hemen kanatlardaki elverişli pozisyonda bulunan arkadaşlarınıza aktarın. Yeter ki, top hep bizde kalsın. Bunu kesinlikle unutmayın. Artık Leeds maçına konsantre olmanızı istiyorum. Bu karşılaşmanın bitiş düdüğüne kadar ligi düşünmenizi istemiyorum.''

Anneciğim ne Türkler!

Guerin Sportivo Dergisi, dört sayfasını ayırdığı Galatasaray'ı göklere çıkardı. Sarı kırmıızılı takımdan ‘‘Fenomen’’ olarak söz eden dergi, Terim'e ‘‘Türk Beckenbauer'i’’, Emre'ye de ‘‘Türk Maradona'sı’’ dedi.

Övgü sayfaları İtalya'da yayınlanan Guerin Sportivo Dergisi G.Saray'ın son başarılarına dört övgü sayfası ayırdı. ‘‘Anneciğim Türkler!’’ tekerlemesini başlığında ‘‘Anneciğim ne türkler ama!’’ olarak değiştiren dergi Galatasaray'ı Avrupa kupalarının en sürpriz takımı olarak göstererek bunun altında, ‘‘Türk Beckenbauer'i’’ olarak bilinen Fatih Terim'in imzasının bulunduğunu yazdı.

Kurbanları çok G.Saray'dan ‘‘Fenomen’’ olarak söz eden dergi, Türk takımının kurbanları arasında İtalyan Milan ve Bologna 'nın dışında Alman B.Dortmund ile İspanyol R.Mallorca'nın da bulunduğunu hatırlatarak, ‘‘Türk Maradona'sı’’ olarak tanımlanan Emre'ye bir çok Avrupa takımının göz kırptığını ve son olarak Bologna'nın önerisine G.Saray'ın 8 milyon dolar istediğini duyurdu.

Ümit'in hedefi Beşiktaş

G.SARAY'da sakatlığı nedeniyle son haftalarda takımdaki yerini alamayan Ümit Beşiktaş maçını bekliyor. Genç futbolcunun yarın Leeds maçında oynayamayacağı, hafta sonunda G.Birliği karşısında forma giymesinin de zor olduğu ve bir sonraki hafta oynanacak olan Beşiktaş maçına yetişeceği öğrenildi.

Leeds, bugün geliyor

G.SARAY'ın UEFA Kupası'nda yarın Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşacağı Leeds United takımı bugün öğleden sonra İstanbul'a geliyor. İngiliz ekibi maçın oynanacağı Ali Sami Yen Stadı'nda bu akşam saat 19.00'da bir idman yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!