"Golf sporunu daha fazla sahiplenmek gerekiyor"

Güncelleme Tarihi:

Golf sporunu daha fazla sahiplenmek gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 15:59

National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, "Dünya Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya aday ülkemizde golf sporunu daha fazla sahiplenmek gerekiyor" dedi.

2020 Dünya Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliğine resmen aday olan Türkiye'de golf sporuna verilecek desteğin çok önemli olduğunu ifade eden Göktuna, olimpiyat komitesini üyeleri arasında çok sayıda golfçünün olduğuna ve golf sporunun da artık olimpiyat oyunları arasına girdiğine dikkat çekerek, eğer yeterli destek olursa 2020 Olimpiyatları'na girebilecek kadın ve erkek takımları oluşturmanın hayal olmadığını söyledi. Göktuna ayrıca, olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyonda golf takımıyla yer alarak ülkemizin tanıtımına da büyük bir katkı sağlanabileceğini de belirtti. Göktuna, "Bildiğiniz gibi olimpiyatlar bir dünya organizasyonu ve sadece maçlar değil maç aralarında yapılan röportajlar da uluslararası bir çok televizyon tarafından canlı ya da sonradan veriliyor, bu nedenle şimdiden golf milli takımı oluşturmak için kolları sıvamalıyız" diye konuştu.

National Golf Club'ın yönetim kurulu başkanı Göktuna, 31 ülkeden 126 profesyonel bayan sporcunun yarışacağı ve THY'nın resmi sponsorluğunda gerçekleştirilecek Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın, sürdürülebilir turizme çok önemli katma değerler yaratabileceğini belirtti. Dr. Göktuna, 2008 yılından beri ülkemizde gerçekleştirilen bu turnuva ile turizmcilerin ve tur operatörlerinin dikkatlerini çekerek, yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de golf tutkunları için indirimli tur paketlerinin devreye girmesi gerektiğinin altını çizdi.

Turkish Airlines Ladies Open 9-12 Mayıs'ta başlıyor
Avustralya'da şubat ayında start veren Ladies European Tour'un (LET) Türkiye ayağı Turkish Airlines Ladies Open 9-12  Mayıs tarihlerinde beşinci kez National Golf Kulübü'nde 31 ülkeden 126 profesyonel bayan golfçünün katılımıyla gerçekleşecek. Bu sene Çin, Kazakistan, Peru, Namibya, Kolombiya, Meksika ve Latvia'dan da golfçüler katılacak. Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağı, 2008 yılından beri, ulusal ve uluslararası alandaki tecrübesi ile dünyanın seçkin sermaye ve yatırım danışmanlık şirketlerinden olan Mineks International'ın organizatörlüğünde yürütülüyor.

Son iki senenin şampiyonu Hollandalı Christel Boeljon birinciliği elden bırakmamak için her biri alanında önemli başarılar elde etmiş profesyonel golfçülerle mücadele edecek. Tüm yıl boyunca sürecek turnuva, Türkiye'den sonra Hollanda, İspanya, Slovakya, İsveç, ABD, Çin, Hindistan, BAE, İskoçya ve Fransa gibi ülkelerde devam edecek.

Mayıs ayında gerçekleşecek turnuvanın kusursuz geçmesi için hazırlıkların son hızla devam ettiğini kaydeden Mineks International ve National Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Göktuna, "Türkiye'de golf sporunun tanınmasına ve sevilmesine önemli katkı sağlayan Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na ilgi her geçen yıl artış göstermektedir. Kültürler arası hoşgörünün pekişmesine büyük katkı sağlayan golf sporunun yaygınlaşmasında sponsorların verdiği destek büyük önem taşımaktadır. Bu turnuvalar ülkemizin uluslararası alanda bilinirliğini artırarak, ülke ve bölge turizmine de ciddi katkılar sağlamaktadır" diye konuştu.

EPGA standartlarında ilk golf sahası 
National Golf Kulübü, 18 Kasım 1994 tarihinde Antalya Belek bölgesinde 1100 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye'nin ilk şampiyonluk golf kulübü ve 2008 yılı itibarıyla Ladies European Tour'un Türkiye ayağı olan Turkish Airlines Ladies Open'a ev sahipliğini yapıyor.

National Golf Kulübü, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9. ve tüm Avrupa kulüpleri arasında en iyi 42. golf sahası seçilmiştir. 2002 Mart ayında Almanya'da yayınlanan Golf Magazin Dergisi'nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16. ve 2003 yılında Alman Journal Magazin Dergisine göre dünyadaki "100 Golf Sahası" sıralamasında 14. sıradadır. 2012' de Golf Digest Travel Awards 2.si seçilmiştir. Türkiye´de ISO 9001 - 2000 kalite belgesini alan ilk golf kulübüdür.

"Junior Akademi" de geleceğin golfçüleri yetişiyor
Yaşları 7-18 arasında değişen, aralarında Antalya Yetiştirme Yurdu'ndan 13 çocuğun da bulunduğu 80 öğrenci National Golf Kulübü tarafından geleceğin golfçüleri olarak yetiştiriliyor. Hafta sonları ve diğer tüm tatil günlerinde zamanlarını National Golf Kulübü'nde geçiren çocuklar golf sporunun yanı sıra, yeme-içme, yabancı dil, görgü kuralları gibi bir çok konuda profesyonel eğitimciler tarafından donanımlı, vizyon sahibi bireyler olarak yetiştiriliyor. Uzman doktor ve spor diyetisyeni tarafından sürekli kontrol edilen NGC  Junior Akademi öğrencisi  çocukların çoğu  Türkiye Golf Federasyonu A Milli Takımına aday olup, 14 -18 yaş grubundaki çocukların birçoğu şimdiden Türkiye Ligi'nde oynamaya hak kazanmış. Bunların içinde 2 kız, 3 erkek olmak üzere 5 öğrenci ise şimdiden uluslararası turnuvalarda ülkemizi temsil etmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!