Golf sahasında erkekler centilmenliğini hatırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Golf sahasında erkekler centilmenliğini hatırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2017 12:07

Dünyanın en seksi sporcuları arasında gösterilen golf şampiyonları İskoç Carly Booth ve Rus Maria Verchenova ile Antalya’da çekim yapmak için buluştuk. Ve iki Amazon’la karşılaştık. İkilinin vamp pozları tamamen reklam amaçlıymış: “Golfün bir erkekler kulübü olduğu anlayışını kırmaya çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Bugün şiddetli tipi olacak, mümkünse evinizden çıkmayın.” Geçen hafta İstanbullulara dört bir yandan verilen tavsiyeydi bu... Millet karla mücadelede ikinci raunda hazırlanırken, ben ve fotoğrafçımız Muhsin Akgün, Antalya’ya gidecek, iptal edilmeyen tek bir uçak bulma peşindeydik.

Golf sahasında erkekler centilmenliğini hatırlıyor
Carly Booth (22)

Ne de olsa gideceğimiz haber güzeldi: Uluslararası Golf Mad Pro-Am için Antalya’ya gelen, dünyanın en seksi golf şampiyonları İskoç Carly Booth (22) ve Rus Maria Verchenova (30) ile çekim yapacaktık. İstanbul’da kar-kış-kıyamette gazeteye gitmek mi, Antalya’da palmiyelerle çevrelenmiş yeşil sahalarda seksi kızlarla çekim mi? Malum kış mevsimindeyiz ama bu durum bizi nasıl etkiler? Hava durumuna baktık, 11-12 derece... -2’den iyidir diyerek, ikinci şıkkı seçtik, kalkan tek uçağa bindik, düştük yollara...

Haberin Devamı

Bir saate ver elini Antalya... Ama o da nesi? İner inmez insanı ısıran, sinsi bir soğuk karşıladı bizi. Regnum’un ucu bucağı olmayan golf sahasına ulaştığımızda ise güneşin dokunmadığı her noktada İstanbul soğuğuyla tokalaşıyorduk. “Bu havada nasıl golf oynuyorlar” diye düşünürken, şampiyonlarla buluşacağımızı söylediler. İşte ikinci şok: Eski fotoğraflarında mini etekler, bustiyerlerle golf oynayan seksi sporcular, önlemin dibine vurmuş, baştan ayağa termal ısıtıcılı giysiler içinde. İki çift mavi göz ve kırmızı burun dışında pek bir şey göremedim ilk anda. Eskimoya dönmüş sporcular, eldivenlerini, berelerini ve koruyucu maskelerini çıkarıp tanışma faslına geçerken, dört saat daha şampiyonada yarışacaklarını, çıkışında giysi değişip buluşabileceğimizi söyledi. Zaten bu keskin soğukta golf sahasında çekimin imkânsızlığını anlayıp, sonrasında buluşmak üzere sözleştik.

Golf sahasında erkekler centilmenliğini hatırlıyor
Golf Mad Promotions tarafından düzenlenen Uluslararası Golf Mad Pro-Am Turnuvası Regnum Carya ve National Golf Kulüp sahalarında gerçekleşti.

Haberin Devamı

ÇIPLAK POZ VERMEK YAPTIĞIM EN ZOR ŞEYDİ

Gün sonlanınca sporcular, bambaşka bir halde çıktılar karşımıza: İki dirhem bir çekirdek. “Aslında sahada da kadınsı görünmeyi seviyoruz, bu durum golf’ün sadece bir ‘erkekler kulübü’ olduğu algısını kırıyor. Bu yüzden seksi fotoğraflar çektiriyoruz zaten” diyor ve ekliyor Maria Verchenova: “Çünkü ancak o zaman daha fazla ilgi çekebiliyor, bu spora ilgiyi artırabiliyoruz.” Hemen seksi pozlardan neyi kastettiklerini anlıyorum. Maria Verchenova’nın 2013’te Maxim dergisi çekimi geliyor aklıma... Ya da İskoç Carly, aynı yıl ESPN’in ‘Beden sayısı’ dergisinde çırılçıplak soyunması geliyor. “Hayatımda yaptığım en zor şeydi. Çekime çok prestijli sporcular katılıyordu, o yüzden ‘ok’ dedim. Ama o kadar insanın içinde poz vermek... O çekimden sonra her şey kolay geliyor.”

Haberin Devamı

İkisinin hikâyeleri oldukça farklı birbirinden... İskoçya’da ‘golf dâhisi’ olarak tanınan Carly, sekiz yaşında ailesinden tam destekle başlamış bu spora. Zaten ülkesinde de golfedestek çok: 11 yaşında ilk şampiyonlığunu kazanmış, 13 yaşındayken İngiltere’nin prestijli turnuvalarından British Masters’a katılmış. Maria Verchenova ise 12’sinde, aşırı uzun boyu yüzünden balerin olma düşleriyle vedalaşırken tanışmış golfle: “Bebekliğimden bu yana balerin olmak istiyordum ama hızlıca boy atmaya başlamıştım. Baktım, olmayacak. Ofiste de çalışmak istemiyordum. Çek Cumhuriyeti’nde tatildeyken, bir arkadaşım ve babamla golf dersi almaya gittik. O zaman 12 yaşındaydım, açık havada yapılan eğlenceli bir spor olması hoşuma gitti. Rusya’da popüler değil ama golfe yöneleyim dedim. 17 yaşında gençler turnuvalarında ne kadar şampiyona var kazanmıştım. Bütün takım bana güveniyordu. O yüzden bırakmama izin vermediler. Ben de ‘Tamam, zaten bir işte çalışacaktım. Bari golften para kazanayım’ dedim.”

Haberin Devamı

Golf sahasında erkekler centilmenliğini hatırlıyor

Maria Verchenova

BAZI ERKEKLERDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ

Çıkış noktaları farklı olsa da hedefleri aynı: Amerika’nın LPGA Tur’u ve Olimpiyatlar’ı kazanmak. “Haftada 6 gün çalışıyorum. Sosyal hayatım neredeyse yok, sadece Netflix izleyerek zaman geçiriyorum. Gece kulübü ortamlarını sevsem bile, ancak senede birkaç kez kendime ‘kıyak’ geçebilirim” diyor 22 yaşındaki Carly... Maria ise 6 günlük antrenman programının yanı sıra, Rusya’da çıkan bir golf dergisinin yayın yönetmenliğini yürütüyor. Tabii hayatının merkezinde 4 yaşındaki kızı Maria var...

Hazır çoluk çocuk işlerine girmişken, ilişki durumlarını soruyorum. İkisi de golf sahasında bulmuş aşkı... Carly Booth, dört yıldır Arjantinli golfçü Estanislao Goya ile birlikte. Maria, bir organizasyonda tanıştığı işadamı Valeriy Balikoev ile evlenmiş. Ancak 2015’te boşanmışlar. Sebep, aşırı kıskançlık: “Ayrıca benimle sadece marka değerim için birlikte olduğunu düşünüyorum” diyor. Şu an için ilişki düşünmüyor: “Aşk hayatımın en büyük derdi değil.”

Haberin Devamı

Ama şampiyonların en büyük derdi, iş para kazanmaya gelince erkeklerle aralarındaki eşitsizlik: “Biz en fazla 150 bin kazanırken, onlar milyonlarla oynuyor” diyor 30 yaşındaki Verchenova: “Güç olarak aynı olmadığımızı düşünüyorsunuz fakat bazı erkeklerden daha güçlü olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim. Ama maskülen değilim; tersine golf sahasında kendimi tam bir lady gibi hissediyorum. Çünkü fazla kadın yok, erkekler de centilmenliklerini hatırlıyor ve sizi kolluyor, gerçek bir lady gibi davranmaya başlıyorlar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!