Gölet taşınca mezarlık suya gömüldü

Güncelleme Tarihi:

Gölet taşınca mezarlık suya gömüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 17:51

Gölet taşınca mezarlık suya gömüldü

Haberin Devamı

Mutlu YUCA/BOLU,(DHA) - BOLU'nun Seben İlçesi'ndeki Hoçaş Köyü'nün eski mezarlığı, orman yangınları için yapılan göletin taşması sonucu su altında kaldı. 1965 yılında ölen Minta Aydemir'in yakınları, suyun içindeki taşlara basarak ulaştıkları mezar başında dua ediyor.
Hoçaş Köyü'nde 1965'li yıllara kadar vefat edenler, ormanlık alanın eteğindeki köye ait  yaylada yol kenarında oluşturulan mezarlıkta defnedildi. Hoçaş Köyü Yaylası'ndaki eski mezarlığın yanına 10 yıl önce orman yangınlarında kullanılmak üzere gölet yapıldı. Kış aylarında yağan kar ve yağmur suları ile seviyesi her geçen yıl artan gölet taştı. Göletin yanındaki eski mezarlık da sular altında kaldı. Mezarlıkta az sayıda bulunan mezarın hemen hemen hepsi, mezar taşları yapılmadığı için su altında kayboldu.
1965 yılında ölen Minta Aydemir'in mezarı ise mezar taşı yapıldığı için suyun içinde sağlam kaldı. Minta Aydemir'in yakınları, suyun içindeki taşlara basarak ulaşabildikleri mezar başında dua ediyor.
Minta Aydemir'in torunu, komşu Kaş Köyü Muhtarı Nurettin Aydemir, 10 yıl önce yapılan göletin taşmasıyla mezarların su altında kaldığını söyleyerek, "Burada 5-6 mezar daha vardı ama taşları olmayınca yok olup gittiler. Kenarda da yine sular altında kalmayan ve mezar taşları olmayan bir mezar var. Eskiden vefat edenleri köy yerine buraya defnederlerdi. Bizim mezar, mezar taşı yapıldığı için yerinde kaldı. En azından yeri belli. Suyun seviyesi çok değil. Çok da rahatsızlık vermiyor bize. Ama gölette taşma olayı devam eder ve mezar tamamen suya gömülürse o zaman taşınması gündeme gelebilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!