Gölecik Barajı'nda çalışmalar yeniden başladı

Güncelleme Tarihi:

Gölecik Barajında çalışmalar yeniden başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 17:51

Gölecik Barajı'nda çalışmalar yeniden başladı

Haberin Devamı

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa),(DHA) -KARACABEY'de, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptımı devam eden Gölecik Barajı'nda zeminde oluşan olumsuzluklardan dolayı  çalışmalar tekrar başladı. 130 milyon liraya mal olması beklenilen baraj hizmete girdiğinde ilçeye yılda, 7,5 milyon metreküp içme suyu, 17 milyon metreküpte sulama suyu verecek.
DSİ Bursa 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan Gölecik Barajı inşaat sahasına giderek, Proje Müdürü Mustafa Bilgiç'ten bilgi aldı. Zeminde bir takım olumsuzluklar tespit edildiği için çalışmalara bir süre ara verildiğini söyleyen Proje Müdürü Mustafa Bilgiç, buna rağmen baraj inşaatını programa uygun şekilde sürdürdüklerini söyledi.
Bilgiç, "Zeminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tekrar incelemeler yapıldı. Projeler hazırlandı ve çalışmalara hemen başlandı.  Çalışmalar yol sonuna kadar  devam edecek. Daha sonra barajın gövdesinin imalatını yapmayı  planlıyoruz. Projelerin bir an önce çıkmasında gösterdiği çabalarından dolayı DSİ Bölge Müdürümüz  Hayati Çelenk'e teşekkür ediyoruz." dedi.
 DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ise "Barajımızda 2016'nın Aralık ayında işe başladık. 2017 Kasım-Aralık aylarında temelini atmayı hedefliyorduk. Ancak zemin parametreleriyle ilgili verilerin yeniden gözden geçirilmesi kararlaştırıldı. Yeni sondajlar yaparak parametreleri yeniledik. Tabi zeminde yaşanan bu problemleri çalışmalarla çözüyoruz. Bekleme sürecinde şantiyede belli çalışmalar yapılamadı.  Yeniden başladık ve hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Baraj tamamlandığında Karacabey halkımıza yılda 7,5 milyon metreküp içme suyu, 17 milyon metreküpte sulama suyu vereceğiz. Toplam 45 bin dekarlık arazi barajımızdan sulanacak. Baraj,  toplam proje bedeli 130 milyon TL'ye mal olacak.  Açılış için 2020 tarihi hedefleniyor. Gecikmeden dolayı fazla bir aksama olacağını düşünmüyoruz. Yeterli iş makineları şantiyede mevcut. Yeni ilave beton santrali kurulacak. Nisan ayı olmasa da Haziran-Temmuz aylarında hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Gölecik Barajı'nın Karacabeylilerin özlemle beklediği, yıllardan beri hasretini çektiği, adeta bir efsane haline geldiğini ifade eden  Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Zeminle ilgili daha önce bir problem çıkmıştı. İşi sağlam yapmak adına bölge müdürlüğümüz, bakanlığımız gerekli hassasiyeti gösterdi. Bu noktadaki çalışmalar etütler yapıldı ve şuanda barajımızda hummalı bir şekilde çalışmalar devam etmekte. Yüklenici firma ara vermeden Karacabeylilerin gerçekten özlemi haline gelen Gölecik Barajı'nda çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediyor. Her boyutuyla her kademesiyle takip ediliyor. Buradaki çalışmalar. Karacabeyli hemşerilerimizin kaliteli içme suyu ve sulama noktasındaki özlemleri inşallah devletimizin gücü sayesinde, bölge müdürlüğümüzün ve müteahhit firmamızın çalışmaları sayesinde devam edecektir. Bu konudaki özlemlerde mutlu bir şekilde ve en kısa zamanda sona erecek. Gölecik Barajı'nda durmak yok, çalışmaya devam. Hem de çok hızlı bir şekilde." ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!