Gole git Kemal!

BÜYÜK takımları çalıştıran teknik direktörlerin, en büyük amacı istikrarlı bir kadro oluşturmak ve oynadıkları her maçı kazanmaktır..

Bu yüzden bu takımlarda ilk onbire girmek çok zordur. Hele hele takımın yıldızı değilseniz, bir çıktınız mı bir daha girebilmek için aylarca bekleyebilirsiniz..

Sorulur bu tür futbolculara, ‘Ne zaman oynayacaksın?’ diye.. O da yazmamak üzere, ‘Hocaya sorun’ der.. Yazılacak bölümde ise, ‘Hocam bir şans versin yeter’ bölümünü ekler..

Rüştü bekledi Fenerbahçe’de haftalarca.. Servet bekledi, zaman geldi Tuncay bekledi, Selçuk bekledi.. Ama bir futbolcu var ki geldiği zamandan beri bekliyor.. O da Kemal.. Yetenekse yetenek, mücadeleyse mücadele, hırssa hırs.. Her şey var Kemal’de.. Ama yine de bir şeyler eksik.. Hepsini sığdıramam buraya.. Onun için başlıkta yaptım önerimi Kemal’e.. Gol adlı filme gitmeli Kemal.. Gittiyse bir daha gitmeli.. Nerelerden gelip de o formayı giydiğini hatırlamalı ve en önemlisi genç Santiago Munez’e hocasının verdiği muhteşem dersi anlamalı..

Çalımla bütün futbolcuları geçebilen Santiago’yu yanına çağırıyor hocası.. ‘Ben koş deyince bütün hızınla koşup topu yakalayacaksın’ diyor ve topu 40 metreden kaleye doğru atıyor.. Santiago yarı yoldayken top ağlara gidiyor.. Bir daha tekrarlıyor aynısını.. Sonra yanına çağırıyor genç yıldızı ve soruyor.. ‘Bu dersten ne çıkardın?

Santiago’nun hep aklı gol atmakta ya.. ‘40 metreden de gol atılabileceğini öğrendim’ diyor..

Hocası kızıyor ve asıl yanıtı söylüyor.. ‘Hayır.. Hiçbir futbolcu toptan hızlı koşamaz.. Topu ayağından ne zaman çıkaracağını bileceksin ve arkadaşına pas vermeyi öğreneceksin’ diyor..

* * *

Filmi izlemenizi size de önerip maça geçelim.. Bir şeyi hiç anlamadım öncelikle.. Çok güvendiğim bir teknik adam Susiç.. Ankaragücü’nün öncelikli hedefi de kupa.. Ama 3 yabancıları yedek.. Özellikle Jean’ı yedek bırakması çok yanlış.. Fenerbahçe gibi bir takımı yenmek için öncelikle kanatları kapatacaksınız göbeği değil.. Tuncay’ı, Mehmet’i boş bırakmamak gerektiğini Malatya’da göreceksiniz ve önleminizi alacaksınız.. Almazsanız sonuç kaçınılmaz olur..

Anelka, yine çok iyiydi.. Aurelio, düşüşü engellemiş çıkışa geçmiş.. Servet, sakatlığın ardından iyi bir maç çıkardı. Daum, Almanya’da Rüştü, Önder, Servet, Luciano, Ümit, Appiah, Aurelio, Serkan, Mehmet, Tuncay, Anelka şeklinde bir takım çıkarırsa hiç şaşırmam..

Ve son söz maçın kahramanı Mehmet için.. İsviçre maçı kadrosunda Mehmet’in yer alması gerek.. Attığı goller, yaptığı asistler için değil sadece.. Nasıl Nuri Şahin Peru’da o formayı hak ettiğini gösterdiyse, Mehmet de bunu kanıtladı.. Şu an Türkiye liglerinin en formda ismi olarak en azından kadroya davet edilmeli..
Yazarın Tüm Yazıları