Golcülerin düellosu

Güncelleme Tarihi:

Golcülerin düellosu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 16:14

Bundesliga'da bu hafta Bayern Münih ile Dortmund karşı karşıya geliyor. Maçın sonucu kadar Lewandowski ve Aubameyang'ın neler yapacağı da merak konusu. Lider B. Münih'in golcüsü Lewandowski'nin bu sezon 10, ikinci sıradaki Dortmund'un golcüsü Aubameyang'ın ise dokuz golü bulunuyor. Gol krallığı yarışında kafa kafayalar.

Haberin Devamı

Bundesliga'da bu yılın en önemli maçında lider Bayern Münih ile ikinci Dortmund karşı karşıya geliyor. Münih Allianz Arena'da oynanacak maç nefesleri kesecek. Pazar günkü maçın başlama saati 17.30. Futbolseverleri ekran başına çekecek olan maçta hangi takımın galip geleceği kadar iki takımın golcülerinden hangisinin karşılaşmanın kaderini değiştireceği de merak ediliyor. Bayern'in gol makinesi Lewandowski ile Dortmund'un golcüsü Pierre Aubameyang'ın özelliklerini analiz ettik.

EN ÖNEMLİ SİLAHLARI GOLCÜLERİ

Lider Bayern Münih bu maç öncesinde yedi karşılaşmada topladığı 21 puanla lider. Bu sezon hiç puan kaybetmedi. Konuk Dortmund ise son iki haftada dört

Golcülerin düellosu
puan kaybetti. Hiç yenilmeyen sarı siyahlılar, aldıkları iki beraberlikle Bayern Münih’in dört puan gerisine düştü. Ligin zirvesinde yer alana iki takımın Allianz Arena’daki maçta en önemli silahları hiç kuşkusuz golcüleri. Son bir hafta içinde ikisi lig ve biri de Şampiyonlar Ligi olmak üzere üç maçta tam 10 gol atan Lewandowski formunun zirvesinde. Bayern Münih’in son üç maçta bulduğu 13 golün 10’unda Polonyalının imzası var. Aubameyang en az Lewandowski kadar etkili.

KALECİLERİN HİÇ ŞANSI YOK

Formunun zirvesinde. Bu sezon ilk yedi haftada rakip fileleri havalandırdı. Bundesliga tarihine ilk yedi haftasındaki her maçta gol atan futbolcu olarak geçti. Geçen sezonun son iki maçında es geçmeyen siyahi futbolcu, peş peşe dokuz lig maçında gol atarak inanılmaz bir başarıya imza attı. İki futbolcu birbirinden farklı özellikler taşıyor. Lewandowski maçın ortalarında açılıyor. İlk yarıda fazla gol atabilen bir futbolcu değil. Gollerin büyük bölümünü ikinci yarısının ilk bölümünde kaydediyor. Son 10 maçta attığı gollerin üçte birini 46 ile 60. dakikalarda attı. En çok da golleri kalecilerin sağ tarafına attığı toplarla buluyor. Kalecileri yerden avlıyor. Sağ ayağı tam bir silah. Cezaalanı içinde topa sağ ayağıyla vurduğu anda kalecilerin hiç şansı yok. Penaltı noktasının çevresi en çok etkili olduğu alan.

SERİ GOLCÜ

Sarı siyahlı takımın bu sezon attığı 21 golün dokuzunda imzası bulunan siyahi futbolcunun sol ayağı sadece yürümesine ve koşmasına yardımcı oluyor. Sağ ayağını raket gibi kullanıyor. Son 25 golün sadece birisini sol, ikisini de kafayla attı. Gerisi sağ ayala geldi. Etkili olduğu dakikalar ise her iki devrenin ikinci 15’er dakikalık dilimleri. 16-30 ile 61-75. dakikalar arasında patlıyor. Aubameyang, Lewandowski’nin aksine kalecilerin sol tarafından kaleyi yoklayıp gollerini atıyor. Bir dönem beraber Dortmund’un başarısı için ter döken iki golcünün Pazar akşamı neler yapacağını futbolseverler görecek. Lewandowski mi takımını galibiyete taşıyacak yoksa Aubameyang mı?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!