Gölcük'te tarife tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Gölcükte tarife tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:13

 Gölcük'te tarife tepkisi

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA'daki Gölcük Tabiat Parkı'nın kapı giriş ücretinin yüksek olması tepkiye neden oldu.
Isparta merkeze 8 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı'nda uygulanan giriş ücret tarifesi tepkiye neden oldu. Otomobiller için 13.5, otobüsler için 135, büyük minibüsler için 67.50, küçük minibüsler için 40.5, motosikletler için 9 ve yayalar için 4.5 TL'lik giriş tarifesine bölge halkı sosyal medyadan tepki gösterdi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, tepkiler üzerine açıklama yaptı. Gölcük Tabiat Parkı'nın giriş ve kontrol işini üstlenen müstecirin (kiracı) süresinin bittiğini söyleyen Yılmaztürk, "Bu zamana kadar müstecir tarafından işletilen kapı giriş-kontrolü artık Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüze geçti. 17 Şubat'ta yeni ihale yapacağız. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü olarak Gölcük'te Ankara'dan belirlenen fiyatları uygulamak zorundayız. Yasalar gereği tavan fiyat geçerli oluyor. Ankara'da genel müdürlükte Gölcük Tabiat Parkı için belirlenen tavan fiyat bu. Yeni ihaleden sonra müstecir tarafından işletilecek. Müstecir tavan fiyatı uygulamak zorunda değil. Serbest davranabiliyor. Ama devlette öyle olmuyor" dedi.
Gölcük'teki giriş ücreti tavan fiyatları konusunda genel müdürlükle görüştüğünü ve tavan fiyatların yeniden belirlenmesini istediklerini kaydeden Yılmaztürk, "Arkadaşlarımız bu konuyu değerlendiriyor. Tavan fiyatın aşağıya çekilmesini istedik. Bu rakamlarda inşallah bir düzeltme yapılacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!