Gölbaşı'nda Gaziler Günü'nde duygusal anlar

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşında Gaziler Gününde duygusal anlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 15:04

Gölbaşı'nda Gaziler Günü'nde duygusal anlar

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)- ANKARA'nın Gölbaşı İlçesi'nde 19 Eylül Gaziler Günü'nde öğrenciler tarafından okunan şiirler, duygu dolu anlar yaşattı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen, gazi ve ailelerine yemek verildiğği törende, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, anma programı Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti.
Programa, Kaymakam Bilgihan, Başkan Duruay, protokol, gazi ve aileleri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından,  Ahmet Alper Dinçer Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Adem Çelik günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler duygu dolu anlar yaşattı.
GAZİ VE AİLELERİNE YEMEK VERİLDİ
19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında gazi ve ailelerine yemek programı düzenlendi. Kaymakam Bilgihan, programda yaptığı konuşmada, gazilik ve şehitliğin ülke, millet ve bu topraklar için en kutsal mertebe olduğu söyledi. Canını ve kanını ülkesi, vatanın birliği ve beraberliği için hiç gözünü kırpmadan feda eden çok değerli şehitleri ve gazileri şükranla andıklarını belirterek, "Umut ediyoruz ki geçmişte yaşadığımız birlik ve beraberliğimizi sağlamak adına her daim verdiğimiz mücadeleler hep devam edecektir. Mutlaka birliğimiz ve beraberliğimiz için bu mihenk taşlarını bu manevi değerlerimizi en yüksek mertebeleri koruyarak hep bir arada olma birlik ve beraberliğini bütünlemiş olacağız" DEDİ.
Başkan Duruay da, en büyük makamların başında şehitlik ve gazilik makamının geldiğini aktararak, “Değerlerimizi korumak için canını hiç düşünmeden ortaya koyan şehitlerimizi şükranla anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorumö diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!