Gölbaşı’nda bu proje ile yetenekli öğrenciler keşfedilecek

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı’nda bu proje ile yetenekli öğrenciler keşfedilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 17:51

Gölbaşı’nda bu proje ile yetenekli öğrenciler keşfedilecek

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - ANKARA Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Gölbaşı Kaymakamlığı ve Gölbaşı Belediyesi ortaklığında, ‘Gölbaşı İlçesinde İlk Öğretim Okullarına devam eden 8-12 Yaş Grubu Çocukların Sportif Yetenek Arama, Yönlendirme ve Takip Projesi’ protokolü Gölbaşı Kaymakamlığı’da imzalandı. Proje ile Gölbaşılı öğrenciler yeteneklerine göre spora yönlendirilecek.

Törene, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş,  Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Koz ile ilçe birimleri katıldı. Projeyle, Gölbaşı’nda eğitim gören 8-12 yaş grubundaki çocuklar spora eğilim ve yatkınlıklarına göre Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının uygulayacağı testler sonucu belirlenecek. Projeyle daha sonra yetenekli çocuklar seçilerek başta Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü olmak üzere yeteneklerine göre ilgili spor kulüplerine yönlendirilecek.

'5 BİN 500 ÖĞRENCİ YETENEK TARAMASINDA GEÇECEK'

Ankara Üniversitesi öğretim elemanlarının Gölbaşılı öğrencilerin dikkat, çabuk reaksiyon gösterme ve karar verme yetilerini uygulayacağı testler ile ölçeceği proje yetenek seçiminde ilk kez uygulanması bakımından Türkiye’de ilk kez uygulanacak. Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, “Ekim ayı itibariyle başlayacak çalışmayla 2 senelik periyotla çocuklarımızın yetenek taramaları yapılacak. Akabinde üniversitemizin teknik imkânları, Gölbaşı Belediyesi’nin donanımsal ve alt yapı desteği ile yaklaşık 5 bin 500 öğrenci yetenek taramasından geçecek” dedi.

‘SPORA DESTEK OLUYORUZ’

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da, “Bizler her zaman Gölbaşı Belediyesi olarak spora destek oluyoruz. Bize böyle bir teklif geldiğinde biz seve seve böyle bir projenin içerisinde yer aldık. Gölbaşılı çocuklarımızın yeteneklerinin ortaya çıkarılması için önemli bir protokol. Protokolün 2 sene değil sürekli hale gelmesini ümit ederim” diye konuştu.

‘PROJE, ÜLKEMİZDEKİ SPOR KÜLTÜRÜNE KATKI VERECEK’

İmza töreninde protokolün üniversite toplum işbirliği çerçevesinde sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise, “Projenin kazanımlarından birisi de, spor kültürünün ve sporun yaygınlaşmasıdır. Proje ülkemizdeki spor kültürüne çok önemli katkı verecektir. Bu proje Gölbaşı’nın geleceğine de çok ciddi katkı yapacaktır” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!