Gölbaşı şehidi Koç, son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı şehidi Koç, son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 20:01

Gölbaşı şehidi Koç, son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TURHAL (Tokat), (DHA)-ANKARA'da bir grup askerin darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Eğitim Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 29 yaşındaki Ferhat Koç, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde toprağa verildi. Şehit Koç'un, 31 Temmuz'da düğün yapacağı ve darbe girişiminin gerçekleştiği günün ertesinde izne ayrılmayı planladığı öğrenildi.
Ankara'da yaşayan Mustafa ve Nejla Koç çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan özel hareket polisi Ferhat Koç, başkentte darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Harekat Eğitim Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit oldu. Üç yıllık polis memuru olan Ferhat Koç'un cenazesi Ankara'dan karayolu ile Turhal'a getirildi. Önce Turhal Devlet Hastanesi morguna götürülen cenaze ardından 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yazıtepe köyüne getirildi. Belediyeye ait cenaze aracından meslektaşları tarafından alınan Türk Bayrağı'na sarılı cenaze, törenin yapılacağı alana götürüldü. Bu sırada cenazeye gelen anne Nejla ile baba Mustafa Koç ve şehidin nişanlısı Gizem Kaan gözyaşı döktü.

OĞLUNUN ŞAPKASINI TAKTI
Tabutun peşinden gelen anne Nejla Koç, oğlunun polis şapkasını kafasına takarak, "İlk görevinin şapkası bu. Ben bunu başıma takacağım. Giderken mezar taşına koyacağım. Köylüler duyun sakın bu şapkayı almayın. Bu şapka orada çürüsün" dedi. Şehit Koç'un nişanlısı Gizem Kaan da, birlikte çektirdikleri fotoğrafı elinde taşıyarak 'aşkım' diye gözyaşı döktü. Gizem Kaan'ı yakınları teselli etmeye çalıştı. Tabutu elleri ile okşayarak seven anne Nejla Koç, oğlunun fotoğrafını öpüp 'Sen bunun içerisine yakışmıyorsun yavrum. Kalleşler yakışır' diyerek ağıt yakması yürekleri dağladı. Gizem Kaan da nişanlısının tabutunu okşayarak gözyaşı döktü.

4 BİN KİŞİ KATILDI
Köy meydanında kılınan cenaze namazına şehidin ailesi, Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayraktar, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, il protokolü ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Ferhat Koç, köy mezarlığında toprağa verildi. Cenazenin götürülüşü sırasında ise kalabalık 'Katil FETO' diye bağırdı.

DÜĞÜN DAVETİYESİNİ BASTIRMIŞTI
Şehit polis memuru Koç'un geçtiğimiz hafta Ankara'da Gizem Kaan ile nişanlandığı öğrenildi. Koç'un 22 Temmuz'da Bursa'da kına gecesi ve 31 Temmuz'da Ankara'da düğün yapmayı planladığı ve davetiyelerini bastırdığı anlaşıldı. Koç'un düğün hazırlıkları kapsamında 16 Temmuz itibariyle izne ayrılmayı planladığı ortaya çıktı. Şehit Koç'tan geriye, 'Hayatımızı birleştireceğimiz bu özel günümüzde mutluluğumuzu bizimle paylaşmanız dileğiyle' yazılı düğün davetiyesi kaldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!