Gölbaşı imar uygulaması projesi incelendi

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı imar uygulaması projesi incelendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 13:30

Gölbaşı imar uygulaması projesi incelendi

Haberin Devamı

Ahmet KORKMAZ/GÖLBAŞI (Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN'ın Gölbaşı ilçesinde,GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesinin” Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki uygulama alanları incelendi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, sadece Gölbaşı'nın örnek imar uygulamalarının yapılması projesinin kabul gördüğünü belirterek‘’Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması’’ Projesi kapsamında; Gölbaşı ilçemizde yapılacak olan imar düzenleme çalışmalarının yapılacağı yerlerin bakanlık yetkilileri tarafından incelendiğini söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, açıklamasında şunları kaydetti:

“3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesi uygulamalarında amaç; iskana açılacak bir sahada Uygulamadan önce mevcut haliyle düzensiz, çarpık, sosyal donatılardan mahrum sahaların; düzenlemeden sonra imara uygun, modern kentin ihtiyaç duyduğu hizmet alanlarına sahip olan yerler haline getirmek ve uygulama bölgesinde daha düzenli konut yapmaya hazır parselleri oluşturmaktır. GAP İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) ve Kalkınma Bakanlığı koordinatörlüğünde “GAP ve KOP Bölgesinde Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması Projesi” kapsamında İlçemizde de toplamda 200 hektar alan 3194 sayılı İmar Kanunun 18. Maddesi Uygulaması yapılmak üzere programa alınmış ve 112 hektar alanın ihalesi yapılarak çalışmalara başlanılmıştır.

Bölgemizde sadece Gölbaşı İlçemizin ‘’Örnek İmar Uygulamalarının Yapılması’’ Projesi kabul görmüştür. GAP idaresince bu çalışma ilçemiz halkı tarafından büyük bir sevinç ve heyecanla karşılanması da belediyemiz açısından sevin vericidir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!