Gölbaşı bu projeyle nefes alacak

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı bu projeyle nefes alacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 18:50

Gölbaşı bu projeyle nefes alacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- GÖLBAŞI Belediyesi tarafından, Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi ve çevresinde yer alan okulların taşınarak mevcut alanın park ve meydan yapılmasına yönelik ‘Kent Meydanı Protokolü’ Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla yarın imzalanıyor.
Gölbaşı'nın çehresini değiştirecek kent meydanı projesinde ilk adım atıldı. Konya Yolunun yer altına alınması projesi, Kent Meydanı ve park alanı düzenlenmesi projesi ve Atatürk Sahil Parkı ile birlikte Gölbaşı’nın nefes almasını sağlayacak toplam 152 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan oluşturulacak.
‘SÖZÜMÜZÜ TUTUYORUZ’
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay projeye ilişkin olarak, “Görevi devralmadan önce, Gölbaşımıza layık bir kent meydanı kazandıracağımızın sözünü değerli hemşerilerimize vermiştik. Hamd olsun sözümüzü tutuyoruz” dedi.
Konuşmasında kent meydanı hakkında bilgi veren Duruay, “Kent meydanı şehrin ruhunu, estetiğini yansıtır. İnşallah Konya Yolunun yer altına alınması ile oluşturulacak yeşil alan, eski belediye meydanı, Atatürk Sahil Parkı ve okullar bölgesini kapsayan toplam 152 bin metrekare alanda gıpta ile bakılacak yeşil alan ve kent meydanı oluşturacağız. Milli Eğitim Bakanlığımızla yarın imzalayacağımız protokolle, okullar bölgesini modern bir eğitim kampüsü kurarak oraya taşıyacağız. Büyük önem vererek hazırladığımız ‘Kent Meydanı’ projesiyle Gölbaşımıza nefes aldıracağız. Kent Meydanı projesinin içerisinde kütüphaneler, sevgi çeşmesi, saat kulesi, kafeteryalar, dinlenme ve eğlence alanları, anfi tiyatro, kapalı otopark ve spor alanı inşa ederek Gölbaşı’nın çehresini değiştireceğiz” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!