Gölbaşı Belediyesi 53’üncü yıldönümünü kutladı

Güncelleme Tarihi:

Gölbaşı Belediyesi 53’üncü yıldönümünü kutladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2018 13:40

Gölbaşı Belediyesi 53’üncü yıldönümünü kutladı

Haberin Devamı

Mehmet DEMİR/GÖLBAŞI, (Ankara), (DHA) - GÖLBAŞI Belediyesi, kuruluşunun 53’üncü yıldönümünü düzenlediği programla kutladı.
Gölbaşı Belediyesi, kuruluşunun 53’üncü yıldönümünü, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlediği programla kutladı. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın ev sahipliği yaptığı programa Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, eski belediye başkanları Erdal Eren, Mümtaz Sarıtaş, Cevdet Kara ve Nasır Haşlak katıldı. Ayrıca, Gölbaşı AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Gölbaşı Belediyesinin eski ve yeni meclis üyeleri, başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri bürokratlar, muhtarlar ile birçok davetli katıldı.
‘ANKARA’NIN BAŞKENTİ GÖLBAŞI’DIR’
Programda konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Örencik Mahallesinde bir han ile başlayan ve zaman içerisinde Türkiye’nin en çok gelişen ilçesi olmuştur. Her zaman ifade ediyorum Türkiye’nin başkenti Ankara, Ankara’nın başkenti Gölbaşı’dır” dedi.
‘MOGAN GÖLÜ ESKİ BERRAKLIĞINA KAVUŞACAK’
Göreve geldiği günden bu yana Gölbaşı’na layık bir kent meydanı yapmak istediklerini belirten Duruay, ” Mogan Gölü’nün temizlenmesi, Konya Yolunun alta alınması ve Gölbaşı’na layık bir kent meydanı yapmak en büyük idealimizdi. Gölbaşının yıllardır kurduğu hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Önce 25 yıldır temizlenmeyi bekleyen üzerine sempozyumlar yapılan ancak bir netice alınamayan Gölbaşımızın incisi Mogan Gölü’nün temizlenmesi için düğmeye bastık” diye konuştu.
 ‘GÖLBAŞI’NIN İKİ YAKASI BİR ARAYA GELECEK’
Duruay,  15 Nisan’da başlayacak olan Gölbaşılıları sevindiren Konya yolunun alta alınmasına ilişkin ise şu sözleri söyledi:
“Malumunuz Konya Yolu’nun alta alınmasıyla ilgili hepimizi sevindiren müjdeli haberi bizzat Başbakan Binali Yıldırım verdi. Gölbaşını iki parçaya bölen, şehir içerisinde üzücü trafik kazalarına neden olan  ‘Konya Yolunun Alta Alınması’ bizim söz verdiğimiz, üzerinde önemle durduğumuz bir diğer projeydi. Çok şükür hükümetimizde bu projeyi sahiplenerek her türlü maddi ve manevi desteği verdi. Bizde belediye olarak 700 bin TL bütçe ayırarak zemin etüt çalışmasını üstlendik. Konya Yolunun alta alınmasıyla artık Gölbaşımız iki yakası bir araya gelecektir. Gölbaşı’nda yaşanan üzücü kazalar en aza inecek hem de, şehrimiz daha estetik bir görünüme kavuşacaktır.
‘KADINLARA YÖNELİK SPOR TESİSİMİZ ANKARA’DA BİR İLK'
Konuşmasında Gölbaşı Belediyesi’nin kadınlara yönelik çalışmalarına da dikkat çeken Duruay, “Belediyemiz olarak kadınlarımızın sosyalleşmesi ve hoş vakit geçirebilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarımızın hayat şartlarını daha da iyileştirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2018 yılı içerisinde hizmete açacağımız ve Mevlana Spor Merkezi’ni sadece kadınlara tahsis edeceğiz. Ve bu alanda bir ilke imza atıyoruz. Ayrıca Zübeyde Hanım Sosyal tesisinde hanımlara yönelik hanımlar lokali yapıyoruz. Böylece Gölbaşı’nda bu konuda önemli bir açığı dolduruyoruz” şeklinde konuştu.
Programın sonunda Başkan Duruay eski başkanlara “zırhlı yeniçeri minyatürü” hediye etti. Duruay, hediyeyi takdim ederken, “Meclis olağan üstü kararıyla eski belediye başkanlarımızın adını yaşatmak için ilçemizdeki parklara isimlerini verdik. Kendilerine Gölbaşına yaptıkları hizmetlerden dolayı minnettarız. Kendilerine asıl hediyemiz budur” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!