Gol attı... Yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Gol attı... Yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 07:23

İsviçre Milli Takımı'nda forma giyen ve yine Türk asıllı Hakan Yakın'a gol pasını veren Eren Derdiyok, golden sonra içlerinden sevindiklerini söyledi. Onlar gole fazla sevinemediler ama asıl üzülen aileleri oldu.

Haberin Devamı

GOLÜ ATTI SEVİNEMEDİ - FOTO GALERİ

İsviçre Milli Takımı forması altında Türkiye'ye karşı oynayan Hakan Yakın ve Eren Derdiyok'la aileleri maç öncesi karmaşık duygular içindeydi. Hakan Yakın maç öncesi annesini arayıp “Gol atayım mı?' diye sordu. Emine Yakın oğluna “At ama vicdanın sızlar. Gol atmana sevinirim ama bu beni de üzer' karşılığını verdi.

BABA DERDİYOK: OĞLUMUN ÜZÜLMESİNİ İSTEMEM

Eren Derdiyok'un babası Sabri Derdiyok ise “Eren'i milli takıma Metin Tekin çağırdı fakat ilgilenmediler. O da İsviçre Milli Takımı'nı seçti. Türkiye'den sadece Trabzonspor'dan ciddi bir teklif geldi. Kalbimiz Türkiye ile. Ama oğlumun da üzülmesini istemem' dedi. Türkiye karşısında İsviçre'nin golünü kaydeden Hakan Yakın, anne sözü dinlemedi. Ancak Hakan, attığı golden sonra sevinmeyerek saygısını gösterdi.

Haberin Devamı

İSVİÇRE'NİN TÜRKLERİ KONUŞTU

Eren Derdiyok, maçın ardından yaptığı açıklamada, İsviçre golünün pasını verdiğini ve Hakan Yakın'ın da golü kaydettiğini hatırlattı.

Golü atmalarına karşın sevinçlerini belli etmediklerini ifade eden Derdiyok, şunları kaydetti:

“İçimizden sevindik. Çünkü biz Türk'üz. Türkiye'ye karşı oynamaktan çok mutluluk duymadık. Ancak Türkiye'den bana hiçbir teklif gelmedi. Beni milli takıma davet ettiler de gitmedim mi? Bunun için İsviçre forması altında Türkiye'ye karşı oynamaktan mutlu olmadım. Böylesine büyük bir şampiyonada kendimi göstermek için bir fırsattı ve bunu değerlendirdim. Attığımız golde Hakan da ben de içimizden sevindik, ancak dışarıya belli etmedik. Bu bizim ülkemize karşı olan sevgi ve saygıdandır. Şampiyonanın en genç sporcusu olarak burada bulunmaktan gurur duydum. Sezon başında Trabzonspor'dan teklif almıştım. Ancak benim futbol kariyerim açısından doğru bir teklif olmayacağını düşündüğüm için kabul etmedim. Şayet Beşiktaş veya Fenerbahçe'den teklif gelirse bunu düşünürüm.”

BERABERLİK DURUMUNDA PENALTILAR

Öte yandan Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında yapılacak son maçın berabere bitmesi durumunda, iki takım arasındaki tüm averajlar eşit olacağından, takımların son Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aldıkları sonuçların değerlendirileceği biçimindeki açıklama değiştirildi.

Futbol Federasyonu yetkilileri, bu konuda UEFA'ya danıştıklarını ve bu şampiyonadan itibaren, böyle bir durumda kural değişikliğine gidilerek, tüm averajların eşit olması durumunda, uzatmalara gidilmeden penaltı atışlarıyla tur atlayan takımın belirleneceği yönünde yanıt aldıklarını söylediler.


ANNE YAKIN: SAKIN İSTANBUL'U BIRAKMA

Haberin Devamı

Emine Yakın oğlu Hakan'ın hep Türk futboluna yakın durmasını istedi, hatta bunun için zaman zaman devreye bile girdi. 2004-2005 sezonunda Galatasaray'da forma giyen Hakan, kadroya alınmaması üzerine İstanbul'u terk ederek Stuttgart'a gitti. Ancak annesinin "Hiçbir yere gidemezsin" sözleri üzerine tekrar İstanbul'a döndü.

Anne Yakın, oğlunu o günlerde şu sözlerle ikna etmişti: "Zaten Murat ağabeyinin Fenerbahçe'yi bırakıp gitmesi yüzünden Türkiye'de kötü bir imajımız var. Sen de gidersen, iyice zor duruma düşeriz. Hiç para almasan da Türkiye'ye dönmelisin."

HAGİ HIRSINI OĞLUMDAN ÇIKARIYOR

Emine Hanım o dönemde Hagi'i de suçlamıştı: "Florya'ya gitsem, Hagi'ye hesap soracağım. Oğlumu niye oynatmadığını söylemesi lazım. Hakan'ı oynatmayacaksa, geri göndersin. Oğlum buraya büyük hevesle geldi ama, pişman oldu.
Kilosu var, sakat diyorlar, o zaman neden aldılar? Ayrıca, sakat olsa İsviçre Milli Takımı'nda oynamazdı. Hagi, kendi istediği adamlar alınmadı diye, hırsını oğlumdan çıkarıyor. Tamam 2-3 hafta oynatmazsın, ama insan hiç olmazsa 20 dakika şans verir. Çok üzülüyorum. Oğlum 4 yaşından beri futbol oynuyor. Onun büyük tecrübesi var.

Haberin Devamı

OĞLUM KÜRDAN MI OLSUN

Hagi, oğlum için 'Zayıflasın' diyor. Kürdan mı olsun? Daha ne kadar zayıflaması gerekiyor? Kilodan çok düşerse halsiz kalır, bunu bilmiyor mu? Hakan'ın hayatı futbol.
Koşa koşa geldik. Biz futbolcu bir aileyiz. 7 oğlumun 6'sı futbolcu. Hakan ile Murat, Basel'i 22 yıl aradan sonra İsviçre Ligi Şampiyonu yaptılar. İkisi de İsviçre'de çok seviliyor. İsviçre Milli Takımı'nda oynuyorlar.

EMİNE HANIM İSVİÇRE'DE BİR YILDIZ

Emine Yakın oğulları sayesinde İsviçre'nin en ünlüleri arasında girdi. Çünkü Murat'ın ama özellikle de Hakan Yakın'ın maçlarında o her zaman tribünde. Sadece maçlarda olsa neyse; antrenmanlarda da! Onun bisikletine atlayıp çocuklarının idmanını izlemek için sahaya giderken çekilen fotoğrafları İsviçre basınında kim bilir kaç kez yayınlandı.

Haberin Devamı

ANNEN OLMADAN PARİS'TE YAŞAYAMAZSIN

Hakan Yakın'ın PSG'ye transfer olmasının kesinleştiği günlerce FC Basel takımı taraftarları tribünlerde "Annen olmadan Paris'te nasıl yaşayacaksın?" pankartları açarak caydırmaya çalıştı. O da gülümseme ve hüzün karışımı bir ifadeyle "Zor olacağını biliyorum," yanıtını verdi. Zor değil imkânsız olduğu da PSG formasıyla tek maç yapmadan dönmesiyle ortaya çıktı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!