Gökyüzünde Türk bayrağı

Güncelleme Tarihi:

Gökyüzünde Türk bayrağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2008 17:43

Ay-Yıldız gökyüzünde işte böyle yan yana geldi. Türk Bayrağı adeta yeniden doğdu. Arkadaşımız Sefa Özkaya da bu muhteşem buluşmayı böyle görüntüledi.

Haberin Devamı

İŞTE O MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER

Yurdun dört bir yanında, güneşin batmasına yakın saatlerde gökyüzünde ortaya çıkan ay ve yıldızın görüntüsü, Türk bayrağını hatırlattı. Hilal biçimi alan aya çok yaklaşan Venüs gezegenin Türk bayrağındaki formuna kavuşması, objektiflere böyle yansıdı.

Gökyüzünde Türk bayrağı

Bu ay Venüs ve Jüpiter gezegenlerinin dünyaya çok yakın olması nedeniyle gökyüzünde ilginç figürler beliriyor. Ayın hilal şeklini almasının ardından karşısında beliren Venüs gezegeninin aya yaklaştığı anda aldığı görüntü, akşam saatlerinde Türk bayrağına benzedi. Yurdun dörtbir yanında binlerce kişi, ellerine aldıkları kameralar ve cep telefonlarıyla bu anı ölümsüzleştirdi.

Haberin Devamı

Türk bayrağındaki duruşunun ters istikametinde de olsa büyük heyecan yaratan olay nedeniyle, Antalyalılar birbirlerini arayarak haber verdi. Manzarayı uzun uzun seyredenler, “Türk bayrağı gökyüzünde dalgalanıyor” yorumunu yaptı. Ankara Üniversitesi Rasathane Müdürü Prof. Dr. Berahattin Albayrak, dünyaya yaklaşan ve parlak bir yıldız görünümünü alan Venüs gezegenin, hilal şeklini alan aya çok yaklaştığı sırada bayrak formunun oluştuğunu, Jüpiter gezegenin de bu formun hemen üstlerinde silik de olsa görüldüğünü söyledi.

Adana'da da akşam saatlerinde, güneşin batmasına yakın saatlerde görünmeye başlayan ay ve yıldız, birbirine çok yakın şekilde görüntülendi. Vatandaşlar, “Ay ve yıldızın bu kadar birbirine yakın olması, bayrağımızı anımsattı. Muhteşem bir görüntü” dedi. Gazete bürolarını arayan birçok kişi bu muhteşem görüntüyü haber verirken, ilk kez bu manzaraya şahit olduğunu belirten bir kişi de “Ben 70 yaşındayım. Böyle bir manzaraya ilk kez şahit oldum. Çok duygulandım” yorumu yaptı.

Zonguldak'ta havanın kararmasıyla birlikte gökyüzünde hillalle yıldızı görenler hemen yakınlarını aradı. Bazı vatandaşlar cep telefonlarını çıkararak, ay yıldızı görüntülemeye çalıştı. Bazıları daha iyi görüntü alabilmek için binaların balkonlarına çıktı. Cep telefonuyla gökyüzündeki ay yıldızı fotoğraflamaya çalışan bir kişi “Çok duygulandım” dedi.

Haberin Devamı

Kayseri'de de akşam saatlerinde gökyüzünde ayın hilal hali ve biraz ötesinde beliren yıldızın görüntüsü, Türk bayrağındaki ay yıldızı hatırladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!