Göktürk 1 uydusu ile ne değişecek? İşte Göktürk 1 uydusu özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Göktürk 1 uydusu ile ne değişecek İşte Göktürk 1 uydusu özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 17:41

TSK'nın istihbarat ihtiyacını karşılayacak olan Göktürk 1 uydusu, Türkiye saati ile 16.51'de yörüngesine gönderildi. Hem sivil hem de askeri uygulamalar için çok yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri sağlayacak olan Göktürk 1, gelişmiş sistemlere sahip gözetleme uyduları arasındaki yerini alacak. Peki, sosyal medyaya da konu olan uydu ile neler değişecek? İşte Göktürk 1 uydusunun özellikleri!

Haberin Devamı

TSK'nın istihbarat ihtiyacını karşılamak üzere uzaya fırlatılan Göktürk-1 uydusu uzaya fırlatıldı.  Coğrafi kısıtlama olmaksızın yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü verecek olan Göktürk-1,  fırlatmanın ardından 57. dakikada roketten ayrılacak, 59. dakikada güneş panellerini açacak. Uydudan ilk sinyal, fırlatmanın ardından 68. dakikada alınacak. İşte, sosyal medyanın da gündeminde olan Göktürk-1 uydusunun özellikleri!  

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Akıncı yerleşkesinde yer alan, Türkiye’nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test (USET) Merkezi’nde çevresel testleri yapılan uydu, yörüngesine fırlatılmak üzere Fransız Guyanası’nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezi’ne gönderildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı ev sahipliğinde TUSAŞ Akıncı Tesislerinde bugün düzenlenecek törende fırlatma anı canlı izlenebilecek. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.

Haberin Devamı

YILDA 60 BİN GÖRÜNTÜ

Alçak irtifa dünya yörüngesine oturacak olan uydu, fırlatmanın ardından 57. dakikada roketten ayrılacak, 59. dakikada güneş panellerini açacak. Uydudan ilk sinyal, fırlatmanın ardından 68. dakikada alınacak. Yaklaşık 90 dakikada dünya çevresinde bir tur atacak uydunun, yılda 60 binden fazla görüntü çekmesi öngörülüyor. Uydu, Türkiye üzerinden her geçişinde dünyanın çeşitli bölgelerinden aldığı fotoğraf ve görüntüleri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uydu Yer İstasyonuna aktaracak.

SINIRLARI İZLEYECEK

Yüksek çözünürlükte görüntüler aktaracak uydu, çevre ve yapılaşmanın izlenmesi, tarımsal rekolte tespiti, belediyecilik uygulamaları, sınır kontrolü, kadastro faaliyetleri gibi birçok alanda uzaktan algılama görevleri yapabilecek. Göktürk-1 Uydusu’nun, montaj ve entegrasyon faaliyetleri, proje yüklenicisi olan Telespazio (İtalya)-Thales Alenia Space (Fransa) tarafından Cannes’daki tesislerinde gerçekleştirildi.

BAKMADAN GEÇME!