Gökliman Plajı'na 'Mavi Bayrak'

Güncelleme Tarihi:

Gökliman Plajına Mavi Bayrak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 09:45

Gökliman Plajı'na 'Mavi Bayrak'

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE,(DHA) - TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından Finike'deki Gökliman Plajı'na verilen 'Mavi Bayrak' törenle göndere çekildi.
Finike Belediyesi tarafından geçen yıl restore edilerek hizmete açılan Gökliman Plajı'na, 'Mavi Bayrak' verildi. Deniz suyunun temizliği, donanım ve hizmetler, çevre yönetimi ve çevre eğitimi konularında 'Mavi Bayrak' kriterlerine uygunluğu nedeniyle ödül alan Gökliman Plajı'nda düzenlenen törene, Finike Belediye Başkan Yardımcıları Cemal Oskay, Cengiz Tuna, Başkan Danışmanı Durdali Uzunboy, TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy, yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Finike Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Oskay; Mavi Bayrak'ın Finike Gökliman Plajı'na kazandırılması sürecindeki katkılarından dolayı TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy'a teşekkür etti. Belediye olarak plajın 'Mavi Bayrak' kriterlerine uygun işetilmesine özen göstereceklerini belirten Oskay, "Bu bayrağın plajımızda sürekli kalabilmesi için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Gökliman Plajı'nın 'Mavi Bayrak' sahibi olması kolay olmadı, götürülmesi de kolay olmayacak" dedi.
TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Lokman Atasoy ise Gökliman Plajı'nın 2000 yılından itibaren 3 yıl süreyle 'Mavi Bayrak' sahibi olduğunu hatırlatarak, "Sonraki yıllarda bazı kriterler yerine getirilmemişti. En büyük sorun da biyolojik arıtma tesisi olmaması idi. Bu nedenle 'Mavi Bayrak iptal edilmişti. Son dönemlerde yaptığımız çalışmalarla temizlik, donanım ve hizmet standartları, çevresel koşullar yerine getirilmiş oldu. Geriye dönük 4 yıllık analiz sonuçları da temiz olduğundan, Finike'deki tek 'Mavi Bayrak'ımızı memnuniyetle göndere çektik. Emeği geçenlere kurumum adına teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!