Gökkuşağı için son bir şans

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek’in en çok eleştirildiği projelerin başında gelir Gökkuşağı Rekreasyon Alanı.

Soru önergelerine konu olan, muhalefetin diline doladığı 340 metrelik yol şeridi içindeki 7 bin metrekarelik alana kurulu Gökkuşağı, Bahçelievler 7. Cadde’nin hemen başında Milli Kütüphane’nin arkasında beş yıldır “yatıyor.”
Twitter Sokağı yapılacak derken, bambaşka bir konseptle Ankaralı’nın karşısına çıkmaya hazırlanıyor Gökkuşağı.
Eğitim Kültür Daire Başkanlığı imzasıyla önümüzdeki ay açılışı yapılacak Gökkuşağı bu kez Ankaralı’ya “pratik” kullanım alanıyla kendini beğendirmeye çalışacak.
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi kendi doğal ürünlerini satacak, TARİŞ, TARMEK gibi kurumlar ürün satışı yapacak.

Tahsilat büroları olacak

Bunun yanı sıra PTT tahsilat bürolarıyla Gökkuşağı’na gelme sebebi yaratılmaya çalışılacak.
BEL-SO meyve suyu satışı yaparken, Halk Ekmek Fabrikası da büyük bir dükkan açacak.
Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar sohbetimizde çıkardıkları tüm ekmek çeşitlerinin satışını yapacaklarını belirterek, Gökkuşağı’nı cazip kılmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söylüyor.
Çevredeki devlet kurumlarına açılışta farklı çeşitlerden oluşan 10 bin ekmek dağıtıp, “buradayız” diyeceklerini belirten İlkbahar, “Ekmek ya da poğaça çeşitlerimiz için gelen misafirlerimize de çay bizden olacak” diyerek “tutunmak için ne gerekiyorsa yapacağız” mesajını veriyor. STK’lar için de yerlerin olacağı Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nda BEL-MEK kurslarının satış mağazası ve kermes düzenlenecek alanlar da bulunacak.

Bazen yıkmak yapmaktan iyidir

Gökkuşağı için süren hummalı çalışmada son durum böyle. Ne zaman yanından geçsem, “Keşke hiç yapılmasaydı” dediğim Cumhuriyet Kulesi ve Eskişehir Yolu’ndaki kongre ve kültür merkezi nam-ı değer “demir kafes”in ardından gelen Gökkuşağı için bu projenin “son bir şans” olmasını temenni ediyorum.
Umarım tutar.
Peki tutmazsa ne olacak?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar TOKİ Başkanlığı döneminde, “Bazen yıkmak yapmaktan daha iyi olabilir” demişti “demir kafes” için.
Cumhuriyet Kulesi’ni de bu listeye ekledikten sonra, “eğer tutmazsa” Gökkuşağı’nı da bu listeye eklemek kaçınılmaz olacak.
Yazarın Tüm Yazıları