'Gökhan'ın Ünal'ın performası olumsuz'

Güncelleme Tarihi:

Gökhanın Ünalın performası olumsuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2009 17:55

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Süper Lig'de ilk yarının sonlanmasının ardından, sıralamada bulundukları yerden memnun olmadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Şenol Güneş, 1967 Trabzonsporlular Derneği'nin, Güngören Belediyesi Cevizlik Sosyal Tesisleri'ndeki etkinliğine katılırken, burada basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

İlk yarı itibariyle ligde bulundukları konumdan şikayet eden Güneş, “Sıralamada bulunduğumuz yer bizi rahatsız ediyor. Sonuçtan memnun değiliz. Trabzonspor olarak daha üst sıralarda olmalıydık” dedi.

İkinci yarıya daha olumlu bir şekilde start vermek durumunda olduklarına değinen Şenol Güneş, şunları söyledi: “İlk yarıdaki dalgalanmalar, hoca değişikliği, oyuncuların zaman zaman moralsizlikleri ve yaşanan diğer sıkıntıları dikkate alırsak, aldığımız sonuçlar her şeye rağmen çok olumsuz. Bu oyuncuların daha iyi skorlar alabileceğini düşünüyordum. Benim dönemimde de Fenerbahçe maçını kaybettik. Kötü bir maçtı. Kazansaydık, puan olarak ara kapanabilirdi. Şu anda sıkıntılı durumdayız ama Trabzonspor'un gelecekten umutları bitmedi. İkinci yarıda her şeye rağmen önce bulunduğumuz yerden yukarı çıkmak için çalışacağız. Daha da önemlisi; ilkeli, dürüst, kaliteli futbol oynamak zorundayız. Herkesin beğeneceği bir Trabzonspor yaratmak istiyoruz. Elimizde bulunan kadrodan bunu çıkarmaya çalışacağız. Transferde oyuncu da bakıyoruz, mümkünse alacağız.”

Haberin Devamı

“ÖNCE İYİ FUTBOL OYNAMALIYIZ”

Trabzonspor'da yerleştirmeye çalıştığı oyun mentalitesine vurgu yapan Güneş, öncelikle iyi futbol oynamak durumunda olduklarını ifade etti.

Saha sonuçlarının önemli olduğunu, ancak kötü futbolla alınan sonuçların uzun süre bir takımı taşıyamayacağını anlatan tecrübeli teknik adam, “Ben iyi futbolla iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Öncelikle futbol anlayışımızı daha üst seviyeye çıkaracağız. Sebepleri ne olursa olsun, mazeretlerle sahaya çıkamayız. Bu mazeretleri aşacak kalitede, kapasite olmalıyız. Devamlı şikayetçi olarak, moralimiz bozuk diyerek futbol oynayamayız. Bunları geride bırakarak yeni döneme başlayacağız” diye konuştu.

“FATİH TEKKE'DE PAZARLIK SÜRÜYOR”

Trabzonspor'un sembol oyuncularından Fatih Tekke'nin yeniden takıma kazandırılması konusundaki çalışmalara değinen Güneş, pazarlıkların sürdüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Fatih Tekke ile Trabzonspor Kulübü arasında bir sorun olmadığını kaydeden Şenol Güneş, Zenit ekibinin istediği bonservis ücreti konusunda pazarlık olduğunu söylerken, “Karşı kulübün bir talebi var. O talep üzerinde pazarlık yapılıyor ve onu bekliyoruz. Eğer karşı taraf verilen paraya, 'Evet' derse, o zaman sonuç olur. Ama aksi halde sene sonunu beklemek durumunda kalırız gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

“GÖKHAN'IN PERFORMANSI OLUMSUZ”

Devre arasında takımdan gidecek ve takıma dahil edilecek oyuncularla ilgili yöneltilen bir soru üzerine, hiçbir oyuncusunu bırakmak istemediğini belirten Güneş, adı son dönemde Galatasaray'la geçen Gökhan Ünal'ın performansını yetersiz bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Güneş, Gökhan'ın beğendiği bir oyuncu olduğunu ancak şu andaki performansını olumsuz bulduğunu dile getirerek, şöyle devam etti: “O da bunu biliyor ve moralsiz. Trabzonspor'da oynayan her oyuncu değerlidir. Gökhan, ekonomik değeri yüksek bir isim. Bu yüzden Gökhan'ın bu durumu aşması gerekiyor. İkinci yarıda çok daha farklı bir Gökhan olmasını istiyorum. Ancak herhangi bir gelişme olur ve gitmeyi çok isterse, Trabzonspor'un beklentilerine ekonomik olarak cevap verirse, o zaman düşünülebilir. Ben Gökhan'ın Trabzonspor'da bir savaş vermesini bekliyorum. Hem kendi kariyeri adına, hem Trabzonspor'a katkı adına. Geldiğimden beri bunu söylemeye çalıştım. Son Galatasaray maçında o şansı bu yüzden ilk başta ona verdim. İyi oyuncu olduğunu göstermesi açısından. Şu anda güçsüz ve moralsiz.”

Haberin Devamı

Güneş, daha önce yaptığı bir açıklamada, oyuncusu Umut'u yetersiz bulduğu şeklinde sözlerinin olduğunun söylenmesi üzerine, bunun yanlış anlaşıldığını kaydederken, “Umut iyi niyetli, yürekten oynuyor. Ama netice alınamadığı zaman o da rahatsız oluyor, biz de rahatsız oluyoruz. Çok olumsuz düşüncem yok Umut için. Ama Gökhan için tam tersini söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Tecrübeli çalıştırıcı, bazı oyuncularıyla ilgili değerlendirmelerinin ardından, hiçbir oyuncusundan şikayetçi olmadığını söylerken, “Eksiklerine rağmen, elimdeki oyunculardan şikayetçi olmam. Bir oyuncunun eksiğini söylemek de onun kötü oyuncu olduğunu göstermez ama kötü oynadığını gösterebilir. İkisi farklı” dedi.

Haberin Devamı

Takıma Güney Kore'den oyuncu transferi yapmayacağını belirten Güneş, takımda hiçbir yerli oyuncuyu bırakmak istemediğini yinelerken, yabancı oyuncuların durumunun ise gelişmelere bağlı olacağını aktardı.

Şenol Güneş ayrıca, Kamerun Milli Takımı'na gidecek Song'un, Afrika Kupası'nda alınacak sonuçlara göre şubat ayı başında veya daha önce dönebileceğini kaydederken, bu mevkide alternatiflerinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!