Gökçek’ten esnafa uyarı geldi

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’ten esnafa uyarı geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 15:53

Ankaralıların sebze-meyve fiyatlarının yüksekliğinden yakındığını belirten Başkan Gökçek, fahiş fiyata satış yapan esnafı uyardı: “Bir hafta müsaade ediyoruz. Fiyatlar düşmezse tanzim satış mağazası açacağız.”

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ‘sebze-meyve fiyatlarında son dönemde artış görülmesinden vatandaşların şikâyetçi olduğunu’ kaydetti. Keçiören Belediye Başkanı olduğu dönemde, tanzim satışı başlattığını hatırlatan Gökçek, fahiş fiyata satış yapan esnafa bir hafta süre vererek şu ifadeleri kullandı:

PİŞMAN OLDULAR AMA...

“‘Üreticiden bire alıp beşe satıyorlar’ deniliyor. Ben Keçiören Belediye Başkanı iken aynı şimdiki gibi fiyatlarla oynanıyordu. ‘Fiyatları düzeltin, yoksa tanzim satışlara başlarım’ dedim. Ama umursamadılar. Ben de mecburen tanzim satışlara başladım, fiyatlar hemen aşağılara indi. Pişman oldular ama iş işten geçmişti.

FAHİŞ KÂRA HAKKINIZ YOK

Şimdi market ve pazarlarda fahiş fiyatlarla satış yapan esnafa sesleniyorum. Kâr etmek en tabii hakkınız ancak fahiş kâra hakkınız yok. Ankara’da meyve ve sebze satanları ikaz ediyorum. Fiyatlar alış fiyatının iki katından fazla olursa, her ilçede bir sebze-meyve tanzim satış mağazası açacağız. Bir hafta müsaade ediyoruz. Fiyatlar düşmezse, ‘Ankara Tanzim Satış’ hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

ANKETTEN ‘BAŞLAMALI’ SONUCU ÇIKTI

Başkan Melih Gökçek, Twitter’dan “Tanzim satış başlamalı”, “Belediye satış yapmasın” ve “Kararsızım” seçeneklerinin yer aldığı anket başlattı. 7 bin 637 oyun kullanıldığı anketin sonuçlarını paylaşan Gökçek, “Anketimize katılanların yüzde 70’i fiyatlar inmezse tanzim satışların başlamasını istemiş. Ankara’da meyve-sebze satışı yapanlara duyurulur” tweet’ini attı.
Gökçek’in anket sonuçları ise şöyle:
Yüzde 70: Tanzim satış başlamalı
Yüzde 20: Belediye satış yapmasın
Yüzde 10: Kararsızım.

KIBRIS’TAN PORTAKAL GETİRTMİŞTİ

Keçiören Belediye Başkanı olduğu dönemde portakal ve mandalina fiyatlarının yükselmesi üzerine Melih Gökçek tanzim satışı başlatmıştı. Gökçek, büyük bir bölümünü Kıbrıs’tan getirttiği portakal ve mandalinayı Ankara’daki fiyatların yarısından satışa sunmuştu. Ayrıca birçok köyden direkt getirilen ürünler, Ankara’da cüzi rakamlarla satışa çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

GÜNDÜZ: ANKARA HALİ GERÇEKTEN UCUZ

Öte yandan Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ASEMKOM) Başkanı Ceyhan Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri Gökçek’i ziyaret etti. Gündüz, kısa süre önce göreve geldiklerini hatırlatarak “Toptancı Hal, bizi yönetim olarak seçti. Elimizden ne gelirse, sizin yardımlarınızla Toptancı Hal’e hizmet etmek için çalışacağız. En büyük destekçimiz, siz olacaksınız. Bizden bir isteğiniz varsa” dedi. Gökçek de, “Bir isteğimiz yok. Ucuz mal satın, millet bayram etsin” ifadesini kullandı. Gökçek ayrıca dernek yöneticilerine, yeni toptancı hali yapmaları önerisinde bulundu.
Gündüz, daha sonra şunları söyledi:
“Ankara Toptancı Hali’nin diğer illere göre oldukça ucuz olduğunu belirterek, “Ankara Hali, gerçekten ucuz. Belki de Türkiye’nin en ucuz halidir. Ama bizim fiziksel yapımız, bizim ucuz sattığımız malın sevkiyatına, satışına engel oluyor. Yerimizin küçük olması, dar olması, park alanı sorunlarından dolayı müşteri sıkıntısı çekiyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!