Gökçek’ten Ankarakart açıklaması: 'Esnafla ters düşmem'

Güncelleme Tarihi:

Gökçek’ten Ankarakart açıklaması: Esnafla ters düşmem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 15:19

Başkan Melih Gökçek, dolmuşçu esnafının kartlı sisteme geçmek istemediğini belirterek, “Esnaf bunu nasıl isterse öyle olur. Esnafla hiçbir zaman ters düşmedim. Bundan sonra da ters düşme niyetinde değilim” dedi.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu’ndaki 7 ismin istifa etmesinin ardından seçime giden Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası’nın ATO Congresium’daki Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’na katılan Büyükşehir Başkan Melih Gökçek, kartlı sisteme geçmek istemeyen dolmuşçu esnafıyla ters düşme niyetinde olmadığını belirtti. Başkan Gökçek özetle şunları söyledi:

“Değişik oda başkanlarıyla çalıştım. Zaman zaman oda başkanlarınız değişti ama dolmuşçu esnafının 10 isteğinden 9’unu yaptım, 1 tanesini de yapmamamızın nedeni, halk otobüsçülerle anlaşamadınız, taksicilerle anlaşamadınız, ÖTA’cılarla anlaşamadınız, bundan dolayı yapmadık. Her zaman dedim ki, ‘Anlaşın gelin, gerisini memnuniyetle her zaman yaparım. Şimdi de aynı taahhüdü veriyorum, burada belediye başkanı olarak bulunduğum sürece, ne zaman bu tip istekleri getirirseniz, başımın üstünde yeriniz var. Çünkü sizin rahatlığınız, Ankara’nın rahatlığı.

Haberin Devamı

Gökçek’ten Ankarakart açıklaması: Esnafla ters düşmem

MİNİBÜSLERİN DEĞERİ 3 MİLYON OLDU

23 senedir belediye başkanıyım, minibüs adetlerini 1 tane artırmadım, o gün bugün sabit olarak duruyor. Dolayısıyla minibüslerinizin değeri, 1.5’tan 3 trilyona (milyon) kadar çıktı, helali hoş olsun. Kartlı sisteme geçmek istemiyorsunuz. Şunu söyledim; ‘Esnaf bunu nasıl isterse öyle olur.’ Esnafla hiçbir zaman ters düşmedim. Bundan sonra da Allah’ın izniyle ters düşme niyetinde değilim.” Yapımına başlanan yol, durak ve otopark projelerini de anlatan Gökçek, 2018’de Samsun Yolu’na 3 alt geçit yaparak tümüyle transit geçecek hale getireceklerini, Sincan’a da 2 altgeçit yapılacağını söyledi.

Gökçek’ten Ankarakart açıklaması: Esnafla ters düşmem

GANİ YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Erken seçime giden Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası için daha önce adaylığını açıklayan Murat Çiftçi mevcut başkan Hacı Bekir Gani’yi destekleyeceğini belirterek adaylıktan çekildi. Seçimde Hacı Bekir Gani, Murat Yılmazer ve Erdal Şentürk yarıştı. Ankara Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner’in divan başkanlığını yaptığı seçimde adayların konuşması sırasında delegeler arasında tansiyon zaman zaman yükseldi. Seçim için polis üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Mevcut başkan Hacı Bekir Gani 970 oyla yeniden seçilirken Murat Yılmazer 821 oy, Erdal Şentürk ise 467 oy aldı. Seçimde geçerli oy sayısı ise 2 bin 258 oldu.

BAKMADAN GEÇME!